Vald av vargar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Norvala (del 1)
Antal sidor
477
Utgivningsdatum
2019-09-28
Upplaga
1
Förlag
Fåglar Förlag
Originaltitel
Vald av Vargar
SAB
Hc
ISBN
9789163947285
Vald av vargar (kartonnage)

Vald av vargar

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-09-28
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cirkeln är bruten och människorna har höjt sin egen ras till den överlägsna. Och enda.

När Kajla av trejarfolket är barn blir hon tillsammans med hela sin by förvisad till vildmarken. Trollen har för längesedan dragit sig tillbaka in i Berget, så nu är människorna ensamma kvar att härska ostört
Trejarfolket lever gott i sin hemliga dal, men Kajla vill ha tillbaka friheten. För vad säger att människorna inte hittar deras nya hem och fördriver dem igen? Eller ännu värre.
Hon ger sig av norrut och finner en gömd och bortglömd gemenskap. Där får hon lära sig att en gång för länge sedan levde alla tvåbenta raser i Norvala i harmoni med naturen. Det var häxorna som upprätthöll balansen mellan jord, luft, eld och vatten, mellan tvåbenta och fyrbenta, mellan marken, skogen, älvarna, bergen och himlen. Ingen tog mer än de behövde.
Hon söker ett sätt att avsätta de styrande. Men hur ska hon kunna göra det utan att döda eller att starta ett krig?

Vald av Vargar är en jordnära berättelse som utspelas i gröna skogar och grå städer. En magisk roman som handlar om kärlek och hat, hämnd och upprättelse.

Frida Hallberg är fantastikförfattare från Hälsingland. Vald av Vargar är hennes fjärde roman och första delen i Norvalaserien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vald av vargar
 2. +
 3. Vald av solen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vald av solen av Frida Hallberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vald av vargar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jordnära magi
  Linda, 6 februari 2020

  Vald av Vargar, första boken i Norvalaserien av Frida Hallberg.
  Hur ska jag börja? Finns det ord tillräckliga för att beskriva hur mycket jag älskar den här boken? Förmodligen inte. För aldrig förut har en bok fått mig att känna och längta så mycket. Och då ska det tilläggas att jag läst väldigt många böcker.
  Frida skriver på ett fantastiskt sätt, har ett så fint språk, där inget lämnas åt slumpen.
  Men vad är det jag känner då, och längtar efter? Kärlek till naturen och ödmjukh... Läs hela recensionen

 2. Läs den!
  Anna-Karin , 22 november 2019

  Mina varmaste rekommendationer till den som vill inte bara läsa utan även känna en jordnära, övernaturlig och ändå så naturlig fantastik målas upp med mystik, kärlek, hat och spänning. Det finns ett djup och en äkta naturlig råhet i beskrivandet av naturen, känslorna och de mellanmänskliga upplevelserna. Jag njutläser Fridas böcker sakta över lång tid, flera månader, för att dra ut på den fantastiska upplevelsen det ger mig så att den känslomässiga törsten att läsa mer håller i sig länge. Jag... Läs hela recensionen

 3. Som en dröm.
  Molly, 22 november 2019

  Hela mitt liv har jag nog omedvetet gått och längtat efter den här boken. Det är med bravur Frida har skrivit boken och får en att smälta in tillsammans med trollen och trejarna i skogen. Det är nästan så att man vill ut i skogen direkt och leta efter alla knytt där ute. Helt underbar bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Frida Hallberg