Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-09-14
Upplaga
1
Förlag
Brandwold Creative
Dimensioner
210 x 240 x 14 mm
Vikt
635 g
ISBN
9789163974021
Analog fotografering för nybörjare (storpocket)

Analog fotografering för nybörjare

Storpocket Svenska, 2018-09-14
286
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I vår digitala era ligger det något av ett romantastiskt skimmer över analog fotografering. Intresset för film växer hela tiden. Fotografer pratar om korn, känsla och "looken" film ger. Gräver man lite på ytan så är det något mer, något djupare. Känslan av att sakta ner, känna mer och att vara begränsad skapar någonting hos fotografen. Den digitala vågen har medfört ett stort produktfokus, det finns en uppsjö av tillbehör och de digitala kamerorna fortsätter att utvecklas gällande snabbhet, megapixlar och möjligheter. Filmkamerorna däremot, fungerar lika bra nu som då de producerades på 1900-talet.

Kontrasterna, det dynamiska omfånget, färgerna, kornet, mjukheten - det är svårt att replikera detta i de digitala bildfilerna. Kanske är det mest avgörandet ändå det som uppstår på plats när fotografen fotograferar analogt istället för digitalt. När man tvingas sakta ner, känna efter, planera, ställa in allt manuellt utan möjlighet att kontrollera bilden efteråt utan istället lita på sin magkänsla - kanske är det då den verkliga magin uppstår. När fotografen är fotograf och lägger all sin tid på själva skapandet och inte i efterbearbetningen efteråt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Analog fotografering för nybörjare
  2. +
  3. Design : process och metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Design : process och metod av Åsa Wikberg-Nilsson, Åsa Ericson, Peter Törlind (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Terese Brandwold

  • Träna och starta på prov i viltspår

    Terese Brandwold

    Den tredje upplagan, nu utökad och uppdaterad med de viltspårregler som gäller från och med 2017. Träna och starta på prov i viltspår är boken för nybörjarekipaget. Hur gör man för att sätta igång? Vad behöver man för utrustning? Vad ska man tänka...