Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-09-14
Upplaga
1
Förlag
Brandwold Creative
Dimensioner
240 x 210 x 14 mm
Vikt
635 g
ISBN
9789163974021
Analog fotografering för nybörjare (storpocket)

Analog fotografering för nybörjare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2018-09-14
287
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Analog fotografering för nybörjare Kan levereras innan julafton
I vår digitala era ligger det något av ett romantastiskt skimmer över analog fotografering. Intresset för film växer hela tiden. Fotografer pratar om korn, känsla och "looken" film ger. Gräver man lite på ytan så är det något mer, något djupare. Känslan av att sakta ner, känna mer och att vara begränsad skapar någonting hos fotografen. Den digitala vågen har medfört ett stort produktfokus, det finns en uppsjö av tillbehör och de digitala kamerorna fortsätter att utvecklas gällande snabbhet, megapixlar och möjligheter. Filmkamerorna däremot, fungerar lika bra nu som då de producerades på 1900-talet.

Kontrasterna, det dynamiska omfånget, färgerna, kornet, mjukheten - det är svårt att replikera detta i de digitala bildfilerna. Kanske är det mest avgörandet ändå det som uppstår på plats när fotografen fotograferar analogt istället för digitalt. När man tvingas sakta ner, känna efter, planera, ställa in allt manuellt utan möjlighet att kontrollera bilden efteråt utan istället lita på sin magkänsla - kanske är det då den verkliga magin uppstår. När fotografen är fotograf och lägger all sin tid på själva skapandet och inte i efterbearbetningen efteråt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Analog fotografering för nybörjare
 2. +
 3. Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att fotografera fåglar och andra djur :... av Brutus Östling (inbunden).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Analog fotografering för nybörjare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra, lite inaktuell

  Filmer som rekommenderas har utgått och tillverkas inte längre. Skulle behöva en revidering. Men boken är annars väldigt bra. Bästa fotoboken jag läst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Terese Brandwold

 • Träna och starta på prov i viltspår : nybörjarens handbok

  Terese Brandwold

  10 år efter den första upplagan släpps nu den femte, helt omarbetade versionen av Terese Brandwolds omtyckta bok Träna och starta på prov i viltspår. Boken för den som är nybörjare och som vill börja träna viltspår. Med tydliga skisser, pedagogisk...