Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2018-08-22
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
256 g
ISBN
9789163978913
Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet (häftad)

Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet

Häftad Svenska, 2018-08-22
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Chefers och medarbetares verkliga funktioner idag är att agera som spänningsreglerare, ångestdämpare, relationsskräddare, samtalsaktivister, alliansbyggare och påverkare/lobbyister mellan alla relationer man dagligen finns i mot det uppdrag som man har.

Bortom alla ideal av hur det borde vara på jobbet tittar vi på hur det faktiskt är. Oro och spänning botas inte med nya koncept och recept på vad man borde göra, dessa instrumentella förhållningssätt kan, paradoxalt nog, ha motsatt verkan och istället öka det vi vill minska.

Samspel & rävspel utgår från oförutsägbarhetens vetenskap, komplexitet, med syfte att belysa makt, tillit, oro och konfliktens oundviklighet. Bortom ideal om förutsägbarhet, ensamma heroiska ledare och kontroll. Management är politik och varje möte ett drama som utspelas oförutsägbart. Om det blir bra eller dåligt på sikt kan vi inte veta, det beror på vem som bedömer det.

Genom att ta oss själva och andra mer på allvar och uppmärksamma det vi faktiskt gör snarare än det vi borde göra, kan spända axlar bli mindre spända. Vi kan komma vidare tillsammans i ett växande komplext organisationslandskap. Att förstå oss som sociala och alltid i relationer som präglas av spänning, nödvändig och dynamisk, kan göra att ett mer hjälpsamt och humant arbetsliv uppstår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samspel och rävspel : ideal och verklighet på jobbet
  2. +
  3. Detta är Lean : lösningen på effektivitetsparadoxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detta är Lean : lösningen på effektivitetsparad... av Niklas Modig, Pär Åhlström (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Samspel och rävspel : ideal och verklighe...