Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2018-12-13
Upplaga
2
Förlag
BIZCOM Business Communication
Medarbetare
Tornvall, Tege (red.)
Illustratör/Fotograf
Tege Tornvall
Dimensioner
212 x 149 x 14 mm
Vikt
271 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789163993763
Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat (häftad)

Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-12-13
239
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat Kan levereras innan julafton
Klimatet beror på a) hur mycket solvärme som når jordytans land och vatten, b) hur Jordens gravitation komprimerar atmosfären mot jordytan med värmande effekt. Det följer allmänna gaslagen - oavsett vilka gaser atmosfären består av.
Hinder för solvärme är skymmande moln och stoft, dygnets och årets mörka tider samt lägre solvinkel närmare polerna.
Kol är livets ursprung och förutsättning. Ljus och värme kommer dagligen från Solen. Med vatten, syre och kol utlöser ljuset processen fotosyntes, som ger växtligheten dess livsnödvändiga näring.
Kol är energibärare för Jordens liv. Men för många är kol i stället hotet mot allt liv. De tror att mer koldioxid skulle farligt värma atmosfären hota Jordens liv.
Det är en märklig syn, eftersom Jorden under långa tidigare perioder både varit 5-10 grader varmare än nu och haft mångfalt högre CO2-halter - och mycket rikare växt- och djurliv. Hur går det ihop?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat
 2. +
 3. Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och vår fossilfria morgondag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och ... av Björn Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tänk om det blir kallare? : hur växlande solmagnetism och andra naturliga processer påverkar jordens klimat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Två tummar upp
  Homer, 28 april 2023

  Ja, tänk om klimatet just nu håller på att bli kallare på planeten? Senaste mätningarna från NASA tyder på det, eller? Temat är naturligtvis inte bara neutral naturvetenskap längre... tyvärr. Hatten av för Tornvall.

 2. Klimathysteri
  Thorsten Klingström, 17 februari 2022

  Jag tycker författaren har gjort en utmärkt sammanfattning. Pekar på uppenbara faktafel som ICPP har som utgångspunkt för sin alarmistiska syn på klimatet. Boken kan med fördel användas som uppslagsverk. Fin tabellering av kritiska forskare från många dicipliner.
  Boken skulle behöva läsas av många.

 3. Ovetenskapligt skräp
  Nisse, 30 december 2021

  Att sånt här alls har en marknad är så tragiskt. Desinformation från början till slut. Resonemang så förvirrade att skämskudden åker fram flera gånger under läsningen,

 4. Boken var en gåva
  Bo Hofvander, 19 april 2021

  Då boken var en gåva har mottagaren ännu inte hunnit läsa den. Vad jag hoppas är att den blir ett kunskapslyft och en liten motvikt till den klimatalarmistiska propaganda vi överöses av i media. Det man ska reagera emot är att man lyckats skrämma våra barn och ungdomar så till den milda grad att de tror att Jorden kommer brinna upp inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är skamligt, enligt mig.

 5. Bra faktabok
  Henry Årebrand, 31 januari 2020

  Boken klargör mycket med många diagram och tabeller. Värdefull samlad statestik i bokens slut vilket har saknats i flera andra böcker i klimatdebatten.

 6. Detta är sanningen.
  Jan-Ove Freidlitz, 28 augusti 2019

  Den här boken bör alla läsa som är så rädda för klimatförändringar.Större delen av svenska folket är så vilse. SVT, journalister, regeringen och andra jag tycker synd om er.

Visa alla 6 recensioner