Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Paleoteket AB
Dimensioner
246 x 176 x 31 mm
Vikt
1122 g
ISBN
9789163998072
Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom (inbunden)

Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-04-17
402
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Maghälsa är nyckeln till ett fungerande immunförsvar. Vid autoimmun sjukdom har immunförsvaret blivit förvirrat och börjat attackera den egna kroppen. Tidiga tecken är ofta ökande trötthet, allergier eller magbesvär - diffusa symtom som riskerar att leda vidare till sköldkörtelsjukdom, psoriasis, reumatism eller någon annan av de omkring 100 diagnoser som finns.

Men det går att vända symtom och inflammation till välbefinnande - på helt naturlig väg. Det autoimmuna protokollet (AIP) är ett kostupplägg som redan förändrat livet för tusentals människor med kronisk sjukdom. Tarmirriterande och inflammatoriska livsmedel utesluts för att ge plats åt en individanpassad läkande kost. Boken beskriver de samband forskningen avslöjat mellan immunförsvar, maghälsa och hormoner. Du får hjälp att återvinna hälsan med konkreta verktyg, matlistor och inspirerande recept.

Här får du lära dig hur du:
 • ska äta för att hjälpa din kropp att läka
 • individanpassar, felsöker och optimerar din kost
 • formar en tarmflora som lugnar ditt immunförsvar
 • testar din tolerans för kolhydrater
 • använder probiotika och kosttillskott för minskade symtom
 • anpassar sömn, återhämtning och fysisk aktivitet för bästa immunhälsa.


Om författarna:

Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.

Tillsammans driver de hälsoföretaget Paleoteket och en podcast med samma namn. De föreläser, utbildar och erbjuder individuell rådgivning inom hälsa.

Sagt om boken:

"Autoimmun handbok erbjuder ett strukturerat angreppssätt och en metod för att navigera tryggt när du vill ta makten över din egen hälsa. Eftersom författarnas arbete genomsyras av ett vetenskapsbaserat kritiskt förhållningssätt kan boken, som håller internationellt hög nivå, mycket väl fungera som referensverk inom både funktionsmedicin och konventionell medicin." 

Peter Martin, Leg läkare med dr, Funmed-mottagningen i Göteborg

"Den här boken kommer göra livet enklare för alla som ger sig in på AIP. Den kommer att hjälpa de som kört fast och få tvivlare att våga testa. Ett fantastiskt viktigt verktyg! Jag visste inte att jag saknat det så mycket.",

Elsa Kjellander, har läkt med hjälp av AIP

"Jag är så extremt glad att ni skrivit denna bok! Den ger en djupgående beskrivning av alla essentiella processer i kroppen vid autoimmun sjukdom, men på ett väldigt begripligt sätt. Nu har jag en mycket klarare bild över sammanhangen vilket ju gör att jag mycket lättare kan experimentera själv."

Adam Seid Tahir, dansare som har Ankyloserande Spondylit (AS)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom
 2. +
 3. Det autoimmuna köket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det autoimmuna köket av Cecilia Nisbet Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En verkligt bra handbok
  Ancki, 13 maj 2019

  Boken är välskriven, saklig och mycket intressant. Gör verkligen skäl för namnet handbok. Läste den från pärm till pärm med mycket stor behållning. Bra teoretiskt och många användbara praktiska råd. Helt enkelt en fantastiskt bra bok om autoimmuna sjukdomar och vägen till hälsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Autoimmun handbok : för dig med inflammat...