Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-04
Förlag
Konsultboken Publishing
ISBN
9789163998614
Ett bra liv är inte bekvämt (e-bok)

Ett bra liv är inte bekvämt E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-06-04

Styckköp

203

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ett bra liv - hög livskvalitet, god hälsa, glädjefylld vardag, ork att engagera sig i meningsfulla och väsentliga saker, samhörighet med människor man verkligen bryr sig om - är inget man får till skänks utan måste göra sig förtjänt av och kämpa för. Därför är mental styrka av central betydelse i hälsovård och rehabilitering.

Det går visst att köra hårt med sig själv, må bra under tiden och hålla i längden - bara man vet hur. Positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Den här boken klargör detta både teoretiskt och praktiskt.

Boken vänder sig till människor med pretentioner på livet vad gäller både prestationer och välbefinnande, de som vill lära sig att bättre förstå sina egna mentala styrkor och svagheter och hur det går till att göra sitt bästa utan att duka under för stressen. Efter en teoretisk genomgång i de inledande kapitlen är boken fylld av exempel på hur man använder sig av de verktyg som är grunden för mental styrketräning. Läsaren guidas till ett personligt anpassat urval av praktiska tillämpningar och övningar för att förstärka sin stresstålighet, återhämtningskvalitet, prestationsförmåga, energitillgång och välbefinnande. Det här är en bok som man med lätthet sträckläser en gång och sedan ofta konsulterar under lång tid av intensiv personlig utveckling.

Författaren Clas Malmström är läkare, specialiserad inom psykofysiologisk beteendemedicin och rehabilitering, uppmärksammad för sitt arbete med metodutveckling inom mental friskvård och psykiatrisk rehabilitering. Han är en flitigt anlitad rådgivare åt företagsledningar i flera länder i frågor som rör personalvård samt psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö. Under senare år har Clas också uppmärksammats för sina inspirerande och lärorika föreläsningar.

Röster om boken

Jag blev både förvånad och imponerad. Malmström har i den här boken lyckats få fram viktiga saker på ett lättbegripligt sätt och med praktiska exempel belysa sådant som vi KBT:are normalt har så svårt för att nå fram med till våra klienter. Boken kommer att bli ett värdefullt tillskott i mitt arbete som psykoterapeut.
Tommy Lyddell, leg. psykoterapeut

Wow!, säger jag bara. Den här boken har gett mig massor av nya insikter om mig själv. Och om hur vi människor funkar över huvud taget!
Kristoffer Skoglund, områdeschef

Jag får nog köpa en bok till, för det här exemplaret kommer jag att slita ut!
Eva Storfelt, konsult

Jag brukar säga att böcker som inte är värda att läsa två gånger behöver man inte läsa en gång heller. Den här boken har jag redan läst några gånger och det kommer att bli fler!
Peter Bengtsson, VD

Den bästa självhjälpsboken jag har läst. Fantastiskt bra och givande! Tack, Clas!
Håkan Widemo, HR-specialist

Jag är verkligen skeptisk till sådana där självhjälpsböcker, men den här var faktiskt bra! Jag har haft nytta av flera saker i den både för egen del, i mitt patientarbete och handledandet av yngre kollegor.
Kerstin Johansson, överläkare, psykiatriker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Clas Malmström