Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elsa Abrahamsdotter (del 1)
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2019-01-11
Upplaga
1
Förlag
Tara publishing
Dimensioner
216 x 145 x 25 mm
Vikt
481 g
SAB
Hc
ISBN
9789163999192
Far och mor (inbunden)

Far och mor

Inbunden,  Svenska, 2019-01-11
226
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Far och mor Kan levereras innan julafton
Från Mälardalen lämnar ett nygift par Abraham Ensson och Sara Danielsdotter sin hemort för att bosätta sig i Norra Norrland. .

Med stora förhoppningar reser de med en skuta som går i hamn för varje älvdal som de passerar. När Abraham och Sara går i land i den sista hamnen så blir de erbjudna som nybyggare ett område långt upp mot fjällen. Det tar dem en vecka med båt och en lång dags vandring för att beträda sitt obebyggda område. Där i vildmarken kommer deras liv att formas dels av naturen och även de människor de möter.

Här föddes Elsa som blir den andra generationen av nybyggare, Elsa som har ett långt liv i sin tid blir urmoder till en släktled som är vitt spridda i Sverige.

Sagt om Elsa Abrahamsdotter, far och mor

"Romanen belyser de existentiella värden i livet så som äkta kärlek, äkta vänskap, lojalitet och samhörighet, alla de som blir en ovillkorlig förutsättning för människans överlevnad, dennes styrka, mod, kreativitet och därigenom en väg till en riktig lycka. Utom de viktigaste värden i livet kan inte människa existera och föra sin mödosamma vardagliga kamp mot en ljusare framtid. Läsare finner fantastiska karaktärsförebilder i romanens personager och hämtar mycket inspiration och energi för sin egen del i denna fina berättelsen om svenska nybyggares kamp på 1600- och 1700-talet."

Anna Edman
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Far och mor
  2. +
  3. Änkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änkan av Arne Olofsson (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Olofsson