Skaparbibblan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2015-09-30
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
208 g
SAB
Abha
ISBN
9789170187926
Skaparbibblan (häftad)

Skaparbibblan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-30
331
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skaparbibblan Kan levereras innan julafton
Makerspace på bibliotek - vad är det? Kan makerrörelsen förändra biblioteken? Denna bok diskuterar för första gången makerspace - en verkstad där människor samlas för att skapa tillsammans - ur ett svenskt biblioteksperspektiv. En skaparbibbla är en plats där deltagare skapar tillsammans. Det främjar samarbetsförmåga, kreativitet och problemlösning. Är du nyfiken på hur ditt bibliotek skulle kunna bli ett makerspace? Denna bok är full av goda exempel på hur du kan gå tillväga. I centrum står folkbildning på nya sätt, digital delaktighet, litteraciteter och metoder för hur biblioteket blir ett kunskapsnav i sitt närsamhälle. Lo Claesson är bibliotekschef i Vaggeryds kommun, Eleonor Grenholm arbetar som bibliotekskonsulent på Länsbibliotek Uppsala och Ann Östman arbetar som bibliotekskonsulent på Region Gävleborg. De är aktiva i nätverket Skaparbibblan och i boken låter de flera personer som också arbetar med att utveckla skaparbibblor komma till tals.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skaparbibblan
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skaparbibblan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tidsenlig bok för att möta upp framtidens behov

  Saklig förklaring av vad som är Makers Space, Fab Labs osv. Vad som är bibliotekens roll för att möta upp nya målgrupper och ansvar för folkbildning. Ger konkreta exempel på uppbyggnad av Makerspace. Suveränt att en designprocess var med som metod.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Makerspace i nya banor : kreativa världar på biblioteket

  Lo Claesson

  Vad kan ett makerspace vara? Vilka kompetenser behövs? Kan nyttan med makerspace mätas och vilka är argumenten för arbete med makerspace? Bibliotek är mer än bara böcker. I Makerspace i nya banor presenterar Lo Claesson, föreläsare, biblioteksprof...