Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2013-09-02
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
216 x 143 x 25 mm
Vikt
507 g
SAB
Ohafb,331.4
ISBN
9789170376344
Bit inte ihop! : sätt gränser på jobbet (inbunden)

Bit inte ihop! : sätt gränser på jobbet

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2013-09-02
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur svarar du på en sexualiserad kommentar som kallas för skämt? Varför drabbas kvinnor oftare av värk i kroppen på grund av jobbet? Och hur kommer det sig att alla säger sig vara för jämställdhet men kvinnor ändå alltför ofta halkar efter i fråga om lön och karriär?
Rebecka Bohlin och Sara Berg presenterar i Bit inte ihop! enkla historier om gränssättning i kvinnors jobbvardag som inspirerar och berör. Berättelserna varvas med en genomgång av mentala, verbala, fysiska och politiska strategier för att ta itu med såväl underordning som kvinnors ständigt dåliga samvete.
De belyser våra rättigheter och hur vi kan använda strategier från feministiskt självförsvar på jobbet i stället för att bita ihop när det är något som känns fel, med fokus på både personlig och strukturell nivå.

Läs mer på bitinteihop.se

"Med stor kunskap och noggrant arbete har författarna till "Bit inte ihop!" lyckats få på pränt vad alla kvinnor bör veta och ta hänsyn till för att rusta sig mot diskriminering, utan att för den skull försöka forma kvinnor mer likt män." Nina Ruthström, LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bit inte ihop! : sätt gränser på jobbet
  2. +
  3. Jämlik vård : normmedvetna perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämlik vård : normmedvetna perspektiv av Elisabeth Dahlborg, Ellinor Tengelin, Tina Andersson, Ivan Andrés Castillo, Henrik Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna