Att ge upp har inte övervägts : Göteborgskvinnor i rörelse/r (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2021-03-09
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Björnberg, Ulla (förf.) / Björneberg, Anna-Lisa (förf.) / Brandby-Cöster, Margareta (förf.) / Brown, Birgitta (förf.) / Carlsson, Anette (förf.) / Carlsson, Ninni (förf.) / Dahmén-Janson, Eva (förf.) / Eek, Ingela (förf.) / Enander, Viveka (förf.) / Falksten, Marie (förf.) / Fürst, Gunilla (förf.) /
Dimensioner
248 x 182 x 39 mm
Vikt
1340 g
SAB
O
ISBN
9789170613364
Att ge upp har inte övervägts : Göteborgskvinnor i rörelse/r (kartonnage)

Att ge upp har inte övervägts : Göteborgskvinnor i rörelse/r

Kartonnage, Svenska, 2021-03-09
349
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kvinnor i Göteborg har gått samman för att förbättra livsvillkoren i staden. Att ge upp har inte övervägts berättar om vad Göteborgs kvinnoorganisationer kämpat för i mer än ett sekel. Närmare 30 skribenter medverkar.

År 2021 när Göteborg fyller 400 år är det också 100 år sedan de första kvinnorna valdes in i Sveriges riksdag. Efter att rösträtten vunnits var motståndet mot kvinnor i politiken länge stort. I boken går det att läsa om framgångar -- och misslyckanden -- i arbetet för kvinnors lika rättigheter, möjligheter och villkor. Visioner om fred, nykterhet och bildning har drivit många framåt. Rätten till den egna kroppen är en röd tråd som följs från 1880-talet till #metoo.

Ledord för kvinnoorganisationerna har varit vänskap, kunskap och medborgarskap. Sammantaget har organisationernas möten varit något av ett fritt kvinnouniversitet där kvinnors röster kunnat höjas. Berättelserna om Göteborgs kvinnorörelser vill ge underlag för samtal om hur demokratin i staden kan utvecklas i framtiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ge upp har inte övervägts : Göteborgskvinnor i rörelse/r
  2. +
  3. De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer av Marcus Larsson, Åsa Plesner (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »