Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2008-10-14
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
230 x 195 x 17 mm
Vikt
684 g
SAB
Ufaa,Ubaj
ISBN
9789171261397

Träd kan rädda världen

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2008-10-14

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

100 sätt att rädda världen, Johan Tells senastebok, har blivit Sveriges kanske mest uppskattade miljöbok. Den har sålt i över 100000 exemplar och blivit flerfaldigt prisbelönad.

Det senaste århundradet har varit ett slösande sekel. Om denna trend ska brytas måste vi återupprätta trädet. Att säga att det finns för lite träd är ett annat sätt att säga det finns för mycket växthusgaser. Jordens ökande temperatur är ett tecken på denna obalans: för mycket utsläpp av koldioxid, för få träd som kan absorbera detta. Kretsloppet lider av bristande jämvikt. Författaren Johan Tell hävdar att vi måste börja inse trädens betydelse för jordklotets välbefinnande. Träd kan inte bara balansera växthuseffekten utan även förhindra ökenspridning och eroderande jordar. Träd kan också värma våra hus, driva våra bilar, ge oss föda liksom kläder. Trä är inte bara ett byggmaterial utan kan lika gärna användas i high tech-sammanhang som till exempel värmeskyddande material på rymdfärjor. Faktum är att allt som går att göra av olja också går att producera av trä det är ju i grunden samma sak och jodå, plast också.

» Det en hoppfull ton i boken, som pekar på många goda exempel av vad regeringar, miljöorganisationer och privatpersoner kan göra för att ta träden till hjälp för att rädda världen.
Jan Malmborg, Dagens Nyheter

» Träd är trolleri, menar författaren till denna inspirerande presentbok, som övertygande visar på skogens betydelse för en mer hållbar framtid.
Ingalill Mosander, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Tell