I trygghetens namn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2010-12-30
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 131 x 25 mm
Vikt
550 g
SAB
307.7409486,Odgl-c
ISBN
9789171733276
I trygghetens namn (häftad)

I trygghetens namn

Häftad Svenska, 2010-12-30
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De senaste decennierna har otrygghet varit ett viktigt och återkommande tema inom såväl politiken som mediedebatten. Nyheter om krig, terrordåd, organiserad brottslighet, mord och naturkatastrofer, klimatförändring och miljöförstöring bidrar till en genuin ovisshet om och kanske också rädsla för framtiden. Samhällsutvecklingen framställs som okontrollerbar eller i bästa fall oförutsägbar, och risken att förlora arbete, bostad och hälsa känns ofta påtaglig. Därför är det också många medier, politiker och företag som investerar och spekulerar i människors behov av trygghet.
Denna antologi grans kar en specifik form av arbete för trygghet, nämligen allmännyttans insatser för ökad trygghet i bostadsområden. De genomförs numera ofta i partnerskap med myndigheter och företag. Platsen för studien är Göteborg. Antologins bidrag undersöker vad trygghetsarbetet består i, hur det motiveras och vad det kommit att legitimera. Särskilt intresse ägnas trygghetsarbetets konsekvenser för dem som utestängs från den breda samverkan och kanske i stället betraktas som en källa till andras otrygghet.

Bokens redaktör, Ingrid Sahlin, är professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.

Till boken bidrar Ulf Bore lius, Ingrid Sahlin, Jenny Stenberg, Ulla-Britt Wennerström och Johan Öberg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I trygghetens namn
  2. +
  3. Den ineffektiva byggbranschen : En förändringsagenda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den ineffektiva byggbranschen : En förändringsa... av Mikael Anjou (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I trygghetens namn