Kunskapskulturer och undervisningspraktiker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 133 x 17 mm
Vikt
414 g
SAB
Ea
ISBN
9789171734495
Kunskapskulturer och undervisningspraktiker (häftad)

Kunskapskulturer och undervisningspraktiker

(6 röster)
Häftad Svenska, 2015-05-05
224
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 16 december för leverans innan julafton
tt klassrum är ingen ö. Informationssamhällets utveckling och förändrade livsmönster påverkar skolans kunskapsuppdrag. "Kunskapskulturer och undervisningspraktiker" handlar om förhållandet mellan kunskap och undervisning och om de utmaningar lärarens kunskapsarbete står inför. I boken diskuteras kunskap ur ett lärar- och utbildningsperspektiv.

Tillsammans med varje elevgrupp (åter)upptäcker och (åter)skapar läraren tidigare kunskapsmässiga landvinningar och bäddar för nya. En central och ständigt återkommande fråga är hur undervisningen kan utvecklas för att bättre främja elevernas kunskapsutveckling. Kunskaper utvecklas i och genom handlingar och visar sig som en förmåga att se, uppfatta och göra olika saker. Kunskaper blir på så vis uttryck för vår relation till omvärlden. Lärande handlar om att utveckla denna relation genom ett alltmer differentierat erfarande som gör det möjligt att se och göra nya saker.

Frågan om hur undervisningens praktiska utformning kan bidra till - eller motverka - elevernas lärande är central i boken och en av slutsatserna är att undervisningen måste utformas som en kunskapspraktik om den ska kunna fungera som en god miljö för elevernas lärande.

Ingrid Carlgren är professor i pedagogik vid Stockholms universitet med inriktning mot kunskapskulturer och läroplansteori.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kunskapskulturer och undervisningspraktiker
 2. +
 3. Respekt för lärarprofessionen : om lärares yrkesspråk och yrkesetik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Respekt för lärarprofessionen : om lärares yrke... av Gunnel Colnerud, Kjell Granström (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Carlgren

 • Undervisningsutvecklande forskning - exemplet Learning study

  Ingrid Carlgren

  Undervisningens kvalitet och hur den ska förbättras har kommit i fokus i debatten om skolan. Ofta diskuteras generella lösningar, till exempel att lärarnas förväntningar på eleverna måste höjas. Undervisning har emellertid alltid ett konkret inneh...

 • Teachers' Minds And Actions

  Gunnar Handal, Sveinung Vaage, Ingrid Carlgren

  Based on the 10th International Study Association on Teacher Thinking and Practice Conference in Gothenburg, this text contains a collection of original research conducted by scholars from Europe, North America, Israel and Hong Kong, and provides ...