Pudelns kärna : om kvalitet och professionell kompetens i vår tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2016-04-15
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Oa
ISBN
9789171734761
Pudelns kärna : om kvalitet och professionell kompetens i vår tid (häftad)

Pudelns kärna : om kvalitet och professionell kompetens i vår tid

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-04-15
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det talas ofta om vårt samhälles behov av kunskap, kvalitet och kompetens på olika områden. Men perspektivet på vad detta innebär är ibland väldigt snävt och därtill ofta frikopplat från reflektion över kunskapens samhälleliga och institutionella förutsättningar. En av kunskapspolitikens grundfrågor är ju vilken kunskap som är värdefull för samhället och hur denna kunskap ska förmedlas. Teoretisk kunskap förändras dessutom när den praktiseras inom olika professioner och kodifieras i rekommendationer och normer: en ?teori-i- användning? är inte längre enbart en teori. Professionell kompetens blir därför inte bara en fråga om expertis, utan är i lika hög grad en fråga om värderingar och tyst kunskap.

?"Pudelns kärna. Om kvalitet och professionell kompetens i vår tid" tar sig an kunskapsfrågan ur en rad olika synvinklar, vetenskapsteoretiska, samhällsvetenskapliga, pedagogiska. Bokens huvudargument är att professionell kompetens bör betraktas som en särskild kunskapsform, artskild från både vetenskaplig kunskap och lekmannakunskap. Forskningsresultat kan inte bara överlämnas som färdiga recept till professionella yrkesutövare. Vi behöver inte minst föra teoretiska resonemang om vad som skiljer professionell kompetens från andra kunskapsformer - men också problematisera vår syn på kunskapens roll i samhället och samhällets roll i kunskapen. Denna bok gör båda delarna.

Britta Högberg är född 1947. Hon är legitimerad psykolog och fil.dr. i pedagogik. Hon har varit verksam som psykolog, handledare, organisationskonsult och forskningsledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pudelns kärna : om kvalitet och professionell kompetens i vår tid
  2. +
  3. Kroppens fenomenologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppens fenomenologi av Maurice Merleau-Ponty (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britta Högberg

Bloggat om Pudelns kärna : om kvalitet och professio...