Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2006-10-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 100 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
Dokb
ISBN
9789172320536
Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet (pocket)

Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet

(47 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket, Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

Finns det någon i din närhet som gör dig oförklarligt trött och får dig att må dåligt? Någon som inte lyssnar på dig, som kränker dig och ger dig dåligt samvete? Då har du antagligen mött en energitjuv.

Energitjuven finns i alla sammanhang och kan vara vem som helst: en partner, ett syskon, en vän eller en kollega. Han eller hon bekräftar sig själv genom att nedvärdera andra och suger på så sätt energi från den drabbade.

Här får du råd om hur du lär dig känna igen handlingsmönster, kommer till insikt om att skulden inte är din och börjar sätta gränser. Du får också ta del av fallstudier som på ett inkännande sätt belyser denna problematik.

Ingalill Roos är auktoriserad socionom och samtalsterapeut. Hon är bosatt i Göteborg där hon driver en privat praktik. Hon har även varit verksam som föredragshållare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Energitjuvar : i familjen, i relationen och på jobbet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket, mycket bra!
  anette edefalk, 12 november 2015

  Jag fick många tankeställare och kände igen vissa människors beteende och ibland sig själv i boken.
  Vilket känns växande och ger näring i vardagen.

 2. Mycket läsvärd!
  - (Göteborg), 25 februari 2015

  Denna bok har hjälpt mig mycket när jag hamnat i situationer jag haft svårt att förstå. Efter att ha läst boken har jag fått både kunskap och hjälpmedel som förbättrat mig, mitt mående och också mitt eget sätt att behandla andra. Rekommenderar den varmt!

 3. Denna bok är min bibel! "Energitjuvar" är ingen bok,...
  Ceidie Berg, 30 oktober 2013

  Denna bok är min bibel! "Energitjuvar" är ingen bok, den är mer än så. Du kommer inte bara att lära känna dig själv, du får mer förståelse för andras beteenden och kan göra något åt det. Boken ligger alltid uppe. Jag vet inte hur många gånger jag läst den. Det är bara att slå upp en sida på måfå, du får svar. Boken är den största tröst du kan få, om du har energitjuvar i din närhet. Rekommenderas till ALLA.

 4. Bra tänkvärd bok. Men personligen var den lite väl...
  Maria Therese Miceli, 26 september 2013

  Bra tänkvärd bok. Men personligen var den lite väl svår ibland och förstå. Känns som man borde vara psykolog eller studerande till detta yrke för att riktigt förstå allt.

 5. När jag läste den här boken kände jag hur ilska,...
  Christina M, 19 september 2013

  När jag läste den här boken kände jag hur ilska, irritation, sorg bara rinner av mig. I boken förklaras människors agerande på ett sätt som gör att man förstår vad de är ute efter, varför de gör som de gör, och varför man själv reagerar som man gör. Kommer att läsa den fler gånger!

 6. Väldigt bra bok! Många aha-upplevelser som ger...
  Hans Gustavsson, 3 juli 2013

  Väldigt bra bok! Många aha-upplevelser som ger handfasta verktyg att känna igen och hantera energitjuvar. Det enda som kan sägas vara negativt om boken är att hon upprepar sig väldigt ofta, men annars en suverän bok. Läs den!

 7. En bra bok som gett mig många aha upplevelser. Jag har...
  Marie Holmström, 2 maj 2013

  En bra bok som gett mig många aha upplevelser. Jag har genom boken förstått mig mer på varför vissa människor har en förmåga att göra en så trött och energilös. Boken har uppmärksammat mig på mer hur de fungerar och hur jag ska unvika deras fällor.

 8. Subtile tap
  norskan, 18 juli 2007

  Her er kjent kunnskap satt sammen på en måte som gjør det enda lettere for leseren å se sammenhenger i hverdagshendelser. Jeg har anbefalt boken til fire av mine venner, og alle synes den er veldig bra. Det som vekker vår oppmerksomhet mest er forfatterens omtale av de subtile energitap, og det å se på egen overdreven reaksjon på situasjoner knyttet opp mot tidligere erfaringer i våre egne liv. Denne boken er jättebra!!!

 9. Ffantastisk bok!
  Camilla, 10 juli 2007

  Tycker att många av mina funderingar till hur människor fungerar ramlade på plats när jag läst denna bok. Författaren delar in människor i två typer; givarna och tagarna på ett raffierat och pricksäkert sätt. Här ges också inblick i vilka stategier de respektive typerna använder sig av och hur vi kan hantera dem likväl som förändra vårt agerande Ex har givaren alltid ett eget ansvar för att inte falla som offer för tagarna. Boken är helt sönderläst i bekantskapskretsen varför jag måste beställa en till! Kanonbra!

 10. psykoanalys.
  linn, 1 juni 2007

  Helt okej läsning, rätt intressant - men kanske lite VÄL psykoanalytisk! Jag har svårt att köpa förklaringen med att ALLA problem kan spåras till barndomen, visst kan många problem härstamma därifrån, men alla? Visst fick jag ut lite av den här boken, men jag ställer mig ändå frågande.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Ingalill Roos