Born to run : jakten på löpningens själ (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2012-04-13
Förlag
Månpocket
Översättare
Johan Nilsson
Originaltitel
Born to run
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Rbaac
ISBN
9789172322608
Born to run : jakten på löpningens själ (pocket)

Born to run : jakten på löpningens själ

(121 röster)  |  Läs 32 recensioner
Pocket Svenska, 2012-04-13
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Löpning har på några år blivit Sveriges bredaste folkrörelse - de stora loppen drar idag nästan 500 000 startande. Christopher McDougalls internationella bästsäljare besvarar frågan alla löpare förr eller senare ställer sig: Varför springer jag?I Born to run jagar McDougall oförtröttligt efter svaret. Med hjälp av den bortglömda mexikanska löparstammen tarahumara, flera framstående forskare och några av långdistansvärldens mest färgstarka profiler förstår han till sist varför människan är född att springa, och varför det mesta vi hittills lärt oss om träning är helt felaktigt.Born to run har fått miljontals människor att springa annorlunda och de stora skoföretagen att tillverka en helt ny sorts löparskor. Men framför allt är Born to run en underhållande berättelse med oförglömliga karaktärer, som får även den mest inbitna löpare att parkera sig i läsfåtöljen. Dessutom har den gjort succé bland "vanliga" läsare och legat flera månader på New York Times bästsäljarlista. Boken har översatts till tolv språk och är på väg att ombandlas till film.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 32 recensioner av Born to run : jakten på löpningens själ. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Man vill bara ut och springa
  Bokmalen, 20 september 2017

  Kunde inte sluta läsa förutom när suget efter att gå ut och springa blev för stort så jag fick avbryta för att dra på mig löparskorna

 2. Bra bok!
  LaserKingen, 31 augusti 2017

  Väldigt inspirerande bok som får en att snöra på skorna, speciellt barfotaskkorna. Riktigt mycket löpning blir det! Wow wow wow

 3. Inspiration
  Britt Andersson, 27 juli 2016

  En levande berättelse som inspirerade mig att fortsätta löpa. Läs den. Den är både en underhållande spännande bok och inspirerande.

 4. Inspirerande och läsvärd!
  Maria, 22 maj 2016

  Väldigt bra bok som tar upp både historiska och vetenskapliga aspekter. Framförallt är den intressant och inspirerande, det är svårt att sitta kvar i soffan och läsa då boken får en att vilja gå ut och springa. Rekommenderar denna bok både till löpare och till icke-löpare!

 5. Lycka!
  Kerstin, 21 januari 2016

  Helt fantastiskt att följa 'jaget' i jakten på löparens själ. Jakten på Caballo Blanco, den Vita Hästen. Vålnaden som skulle befinna sig och löpa omkring i otillgängliga bergstrakter i Mexico. Möten med urbefolkning som trots hög integritet visar stor gästfrihet.

  Fastnade för några underbara citat: "Om du tänker försöka, gör det fullt ut". Att leva hårt handlade inte om att utsätta sig för fara, det handlade om nyfikenhet". Och min favorit: "Varför tillföra något om man föds med al... Läs hela recensionen

 6. Mycket läsvärd!
  Mikael Gröndahl, 12 januari 2016

  Till var löpare och alla andra: läs den. Något överlustig i inledningen, men det lugnar ner sig vart efter. Boken följer flera trådar, alla intressanta. Bra många fakta att inhämta för den som springer mycket. Eller då och då.

 7. Underbar!
  Hanna , 27 september 2015

  Och väldigt inspirerande! Jag som inte är mycket av en tävlingsmänniska tog särskilt åt mig av stycket om att bara sticka ut och springa för springandets skull...att strunta i hur länge man är ute, hur fort och hur långt man springer...bara springa och njuta av det.
  Lite väl mycket propaganda om barfotalöpning, men det är så mycket som är bra i den här boken att jag inte tyckte att det var så svårt att bortse från det.

 8. Helt enkelt en fantastisk bok
  Robban, 12 juni 2015

  Vill du börja springa, läs denna bok. Det är den enda bok du behöver i detta ämne. Man behöver inte säga mer än så.

 9. Välskriven på ett roligt sätt
  Mårten, 27 mars 2015

  En bra bok för alla intresserade av frågan varför vi tränar, hur vi tränar och vad vi hoppas uppnå med vår träning. Den väcker lite tankar om hur andra hanterar detta. Mycket intressant om andra kulturer och träning i dessa. Läsvärt!

 10. Mycket bra, inspirerande och sund!
  Lotta, 22 januari 2015

  Frågan är;
  Varför tar det sådan tid för "skojättarna" att sadla om och göra den perfekta löparskon där hela foten får komma till användning? Vilken industri det där är!

  Aldrig mer en uppbyggd löparsko!

 11. Inspirerande
  Karlsson, 7 december 2014

  Himla inspirerande bok! Vem vill inte testa springa barfota efter detta? Lite minus dock då jag tyckte den blev lite tråkig stundvis.

 12. Härlig bok!
  Anders Nordström, 21 september 2014

  När man har läst klart, undrar man: 'Herregud, är det sant? Finns det sådana människor?'
  Roligt, lättläst och inspirerande - var är joggingskorna?

 13. Riktigt bra!
  Alex , 9 september 2014

  Spännande livsöden varvat med intressant fakta. Ibland undrar man dock om det finns produktplacering av vissa löparskor...

  Oavsett vad, läs den! Du kommer få ett riktigt löparsug, och även ett stort sug av mat!

 14. Inspirerande!
  Robin Kihlbaum, 11 augusti 2014

  En fantastiskt rolig bok! Jag var orolig över att den skulle vara en torftig teknikbibel där olika löpare och löptekniker paraderades sida upp och sida ned. Men blev mycket positivt överraskad av den humoristiska tonen. Flera gånger skrattade jag högt då författaren på ett utmärkt anekdotiskt sätt beskriver dråpliga scenarier som han upplevt. Boken tjänar dessutom som fantastisk inspiration till att träna löpning. Efter att ha läst några kapitel så formligen spritter det i benen. Jag kan varm... Läs hela recensionen

 15. En bok för löparentusiasten
  Löpartezzan, 5 augusti 2014

  Detta är en bok som får mig att längta ut till långpass i naturen och jag fascineras av de olika personligheter som skildras häri. Born to Run beskriver människan som från början av evolutionen varit en springande människa till att i nutid kommit längre ifrån den beskrivningen... Jag fångades av målande beskrivningar om naturen tillsammans med de olika personligheterna från "den yttre världen" till de infödda Tahamura-indianerna som behärskar löpningen med enkelhet och respekt. Born to Run be... Läs hela recensionen

 16. Ut och spring!
  Bo Johan Klingberg, 25 april 2014

  En härlig inspirerande bok om löpning! Läs denna och ni kommer att vilja ut direkt. perfekt med lite mattips på köpet.

 17. Ett annorlunda sätt att tänka om Löpning
  Thord Borggren Karlsson, 27 februari 2014

  Intressant att se andra dimensioner av löpning och olika synsätt i andra folkgrupper.

  Författaren för oss in i en för mig ny värld av motion och hälsa.

 18. En ypperlig inspiratinon till att vilja springa längre...
  Anna-Lena Öhman, 26 december 2013

  En ypperlig inspiratinon till att vilja springa längre och ännu längre! En berättelse som väver ihop historien om ett mystiskt långspringande folk, ultramaraton och teknikutveckling inom löpning!

 19. Utöver fakta om löpning så har boken fantastiska...
  Per, 26 november 2013

  Utöver fakta om löpning så har boken fantastiska beskrivningar av intressanta och udda löparpersonligheter. Den får en att vilja gå ut och springa.

 20. Man slukar varje ord. Vill bara följa honom på denna...
  Ingeborg, 22 november 2013

  Man slukar varje ord. Vill bara följa honom på denna fantastiska upptäckarresa. Nästan så att jag svettas själv av alla beskrivna ansträngningar. Och så glädjen när det "bara flyter".

 21. Inspirerande och den gav mig en tankeställare!! Känns...
  Jenny Fransson, 20 november 2013

  Inspirerande och den gav mig en tankeställare!! Känns mycket logisk hur vi är uppbyggda samt hur vi kan använda kroppen på rätt sätt.

 22. Mycket inspirerande löparbok, som direkt får en att...
  andapp02, 2 oktober 2013

  Mycket inspirerande löparbok, som direkt får en att vilja knyta på sig skorna och ta sig ut i löparspåret. Dock bör man inte följa alla råden som boken vill förmedla. Författaren menar under flertalet tillfällen på att löparknän och benhinneproblem vid löpning kan läkas genom att ändra sitt löpsteg, till det mer naturliga löpsteget vi använder oss av utan löparskor, dock är detta löpsteg också förknippat med olika förslitningsskador vilket man lätt kan missta om man litar fullt ut på boken.

 23. Man vill inget annat än från djupet av sitt ursprung...
  Jonas, 25 september 2013

  Man vill inget annat än från djupet av sitt ursprung ut och springa efter denna bok! Det är en mycket läsvärd, insiktsfull och roligt skriven bok - rekommenderas varmt av till både inbitna löpare och såna som mig själv som på senare år (läs 40-års kris) tagit upp joggning och blivit frälst.

 24. Eftersom jag är intresserad av löpning föll denna bok...
  Ingvar Eriksson, 12 september 2013

  Eftersom jag är intresserad av löpning föll denna bok mig på läppen med 100%. Jag sträckläste den under en semestervecka på Kanarieöarna och gick sedan ut och sprang i sanden, även de som inte springer så mycket kan få en skön upplevelse genom att bara läsa boken.

 25. Mindblowing. Var tvungen att googla många saker för...
  Raskolnikov, 22 augusti 2013

  Mindblowing. Var tvungen att googla många saker för att kolla om de verkligen stämde. Väldigt motiverande läsning på många sätt.

 26. Sjukt inspirerande! Har du en svacka i löpningen eller...
  Markus, 8 juli 2013

  Sjukt inspirerande! Har du en svacka i löpningen eller funderar på att börja springa, läs den här! Spännande och välskriven.

 27. En helt fantastisk intressant och spännade bok som jag...

  En helt fantastisk intressant och spännade bok som jag kan rekommendera alla att läsa. Även om man inte är en löparfantast. Det enda som var synd med boken var att det gick så snabbt att läsa ut den. Böcker som denna vill man inte ska ta slut. Efter att ha läst den så har jag t.o.m. provat att springa barfota och upptäckt en helt ny värld.

 28. Boken är fylld av karaktärer som levt med löpning i...
  Niclas, 14 maj 2013

  Boken är fylld av karaktärer som levt med löpning i stora delar av sina liv. Det är mycket inspirerande att läsa om dessa och de får dig verkligen att vilja bege dig ut i vildmarken på långa löpturer!

 29. Denna bok skulle ALLA behöva läsa, även den som mest...
  Savoi Alit Sjöberg (Trollhättan), 26 april 2013

  Denna bok skulle ALLA behöva läsa, även den som mest avskyr att röra på sig. Mig gav den mycket, mycket mer än bara typ instruktioner hur man ska jogga eller komma i form eller liknande.
  Det var spännande läsning, jag sträckläste den och sedan sträckläste min man den också, och nu är vi ute varje dag med våra "Barfota"-skor och hmm... lufsar i skogen.
  Underbar bok helt enkelt!!!

 30. Löpinspiration till max!
  Gustav, 13 mars 2013

  Jag fick verkligen lust att ge mig ut och springa efter att ha läst denna bok!

  Boken handlar. precis som titeln säger. om jakten på löpnings själ. Christoffer McDougall tar med oss på en spännande resa till och med tarahumarafolket långt in i en svårtillgänglig kanjon i Mexiko där vi får ta del av deras löpningslivsstil, utan moderna skor, funktionsmaterial och GPS-klockor. Boken skildrar på ett spännande sätt möten och lopp mellan tarahumaralöpare och framgångsrika amerikanska löpar... Läs hela recensionen

 31. Underhållande
  Stepphan, 12 augusti 2012

  Efter att ha läst denna bok fick jag lust att snöra av mig löparskorna! Och gjorde det!
  Och fick en ny löpupplevelse på köpet. Inget tjafs med "Barfotaskor", utan BARFOTA. Väl värt att prova! Förutom det är boken underhållande, men amerikansk... Mycket text och hurtfriskt. Späckad med anekdoter och roliga personporträtt.

 32. Glädje
  Anna H, 15 juni 2012

  Man får verkligen lust att snöra på sig löparskorna (fast de ska då inte vara alltför stötdämpande om man får tro författaren) när man läser Christopher McDougalls "Born to run". Entusiasmen är smittande och man lär sig faktiskt en del om löpteknik och löpningens historia ända tillbaka till stenåldern. Och så MASSOR av anekdoter om mer eller mindre kända långdistanslöpare. I början retade jag mig på det lite klämkäcka sättet att skriva (det märks att författaren är amerikan och sportjournalis... Läs hela recensionen

Visa alla 32 recensioner

Bloggat om Born to run : jakten på löpningens själ