Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter. (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2011-10-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Duch, Trine (foto) / Boesgaard, Lars (foto) / Eriksson, Mikael (foto)
Dimensioner
220 x 220 x 20 mm
Vikt
880 g
SAB
Qcaf,641.2
ISBN
9789172412224

Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-10-31

Slutsåld

Upptäck vinets alla möjligheter!

Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.

Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.

Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.

Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.

Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).

Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vinprovning i teori.....Lars-Gunnar Berg
    Lars-Gunnar Berg, 12 december 2016

    Jag har endast hunnit bläddra (dock grundligt) och läsa lite i början av boken men den verkar att vara bra. Har varit på vinprovning i 'verkligheten' och jag tycker boken fyller på med bra teori. Beskriver väl vad jag önskade av boken och går grundligare och djupare in på saker som vi inte hunnit med på vinprovningen. Boken tar upp ämnet 'mat och vin' vilket jag anser vara ett mycket viktigt ämne för att förstå hur jag skall kombinera dessa komponenter....boken går vad jag kan se grundligt in i respektive ämne.......Den är värd att läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Torstenson