Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Opal
Illustratör/Fotograf
Filippo Vanzo
Dimensioner
270 x 220 x 17 mm
Vikt
830 g
SAB
uKc.4
ISBN
9789172999671
Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år (inbunden)

Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-21
199
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år Kan levereras innan julafton
 

 

Vet du vilken kung som tog tennisen till Sverige? Eller vilken drottning som älskade att leka med blysoldater? Vet du vem som bodde i Turkiet i flera år, eller vem som fick den dyraste begravningen i Sveriges historia? Det, och mycket mer, kan du läsa om här! Den här boken berättar om de 23 regenter som haft makten i Sverige de senaste 500 åren. Under de åren har mycket hänt, krig, mord och maktkamper mellan syskon, men också sånt som har gjort Sverige till ett bättre land. Som när allmän rösträtt, tryckfrihet och religionsfrihet infördes saker vi tycker är självklara idag. Genom att lära oss mer om personerna som styrt vårt land, lär vi oss förhoppningsvis också något om oss själva. För historien om kungarna och drottningarna är även Sveriges, och vår, historia.

Boken är faktagranskad av historieprofessor Dick Harrison.

Sammantaget är Kungaliv en intressant och välgjord bok, väl värd sina läsare.
Ulf Hyltén-Cavallius, BTJ-häfte nr 20, 2020

Detta är en fempoängare för mig. Snyggt omslag, tydlig fakta som blandats med en berättade som blir som en saga.
Gustavs bokhylla

Älskade bara boken! Svår att bläddra igenom allt utan att stanna upp. Åldersgruppen är i min mening bara en formgivning. Texten och strukturen är så enkel formulerad och lätt att följa, att barn enkelt kan koordinera runt i boken.
Linnjbookis

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år
 2. +
 3. Sveriges historia : 25 sanna berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia : 25 sanna berättelser av Andreas Palmaer, Bengt Fredrikson, Elin Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kungaliv : Sveriges regenter under 500 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd historiebok för barn och vuxna
  AngelicaJ, 5 januari 2022

  En mycket vackert utformad bok med underhållande och intressant innehåll. Särskilt bra är tidslinjerna vid varje regent vilket gör det lätt att få en helhetsbild över regentens liv och den tid som regenten levde i. Boken passar vuxna lika bra som för barn.

 2. Perfekt bok för historielärare & historienördar!
  Gullis lästips (Rönninge), 14 januari 2021

  Det här är en dramatiskt berättelse och spännande fakta om Sveriges regenter, från Gustav Vasa till dagens kung, Karl XVI Gustaf.

  Den perfekt boken för alla historielärare & historienördar!

  Boken "Kungaliv - Sveriges regenter under 500 år" år är en otroligt välskapt faktabok där vi får veta en hel del om de som styrde vårt land, och dessutom få inblick i tiden de levde i. För historian om våra regenter är också historian om det som är Sverige.

  Det är en väldigt pe... Läs hela recensionen

 3. Snygg och fin bok med både fakta och saga

  Philip 8 år:
  Vi har läst och tittat i boken Kungaliv. Det är en bok som man kan läsa som saga men också lära sig en massa fakta. Det står årtal och man får veta vad kungen tyckte om och inte tyckte om. Jag läser inte hela boken på en gång. Jag läser annat samtidigt.

  Det är ganska roligt att titta på gamla kungar. De var mest män som var kungar men jag vet inte om det var så kul att vara kung. Bilderna är jättefina.

  Gustav 10 år:
  Kungaliv är en fin bok som handlar om ... Läs hela recensionen

 4. Så intressant och bra bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 september 2020

  9 - 12 år är den ålder som rekommenderas men jag anser att boken med stor behållning kan läsa av alla som är intresserade av vår svenska historia.

  En bok som både är rolig och intressant. Den är upplagd på ett mycket bra sätt tycker jag.
  Först får vi läsa en intressant berättelse om regenten som är baserad på en verklig händelse sedan en kort historik om varje regent och ett sammanhang om dem.

  Jag tycker att det är lagom mycket som skrivet om varje regent en sida som sam... Läs hela recensionen

 5. Bra och översiktlig bok
  Johnnie, 14 september 2020

  En bra, rolig och välskriven bok. Läsaren får en kort historik om varje regent och ett sammanhang om dem. Innehållet gör att man kan läsa mer om man finner någon regent extra intressant. Då varje regent behandlas relativt kort så passar den utmärkt att läsa för barn under en nattning under en kväll.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna