Arabiska visdomsord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2011-11-29
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Pierrou, Adina (form)
Dimensioner
235 x 173 x 20 mm
Vikt
711 g
SAB
398.9927,Fsg,Bbh
ISBN
9789173313568
Arabiska visdomsord (inbunden)

Arabiska visdomsord

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-11-29
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I denna ovanliga bok ingår 316 arabiska visdomsord, kontentan av många decenniers arbete och umgänge av författaren gentemot och med araber och arabisk kultur. Visdomsord utgör en viktig och levande del av arabisk kultur, och här får läsaren ta del av all världens visdom genom arabiska ögon. Författaren skriver om araberna och ordet och beskriver hur han gjort det generösa urvalet. Alla visdomsord presenteras i svensk språkdräkt, naturligtvis, men också på arabiska och därtill med fonetisk skrift. Visdomsorden ger goda lektioner i främmande folks tankesätt. Allah finns ofta närvarande. Knivens sår läker, tungans sår läker inte; Tala till människor efter deras förståndsgåvor; Den vältalige tuppen ger hals redan inne i ägget; Gästen är en fånge hos värden är exempel på några välformulerade visdomsord. Ordspråken är talets lyktor lyder ett annat.

Bengt Knutsson är kunnigare är någon annan i Sverige idag om den arabiska världen, dess historia, sedvänjor och språk. Han är forskare vid universitetet i Lund, men har under decennier arbetat som chef för det svenska forskningsinstitutet i Istanbul och med liknande befattningar i Jerusalem, Kairo och Alexandria. Diplomaten och författaren Kaj Falkman har skrivit bokens förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arabiska visdomsord
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arabiska visdomsord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycken fin samling arabiska visdomsord
  Claes I Helgesson, 29 november 2018

  Bengt har gjort ett mycket intressant urval av arabisk visdom. Att även få se dem på arabiska med uttalsanvisningar förhöjer läsvärdet. Det framgår med all tydlighet att Bengt kan arabiska och är väl införstådd med arabisk tänkande.

  Boken är mycket läsvärd!

  Claes

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Knutsson