I allmänhetens tjänst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2019-09-16
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Stefan Lindgren
Originaltitel
Permanent record
Dimensioner
220 x 160 x 30 mm
Vikt
545 g
SAB
Lz Snowden, Edward
ISBN
9789173439756
I allmänhetens tjänst (inbunden)

I allmänhetens tjänst

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-16
218
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Så spännande att läsa att man får krypningar" - DN

2013 chockade Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet hade utvecklat verktyg för att kunna läsa alla mejl, avlyssna alla telefoner och läsa alla textmeddelanden, jorden runt. Resultatet skulle vara en aldrig tidigare skådad massövervakning; ett system med insyn i allas våra privatliv.

I allmänhetens tjänst berättar Snowden för första gången hela historien: hur han hjälpte till att skapa systemet för massövervakning, och varför han till slut bestämde sig för att krossa det. Från barndomen i Marylands pastorala förorter till de topphemliga positionerna på CIA och NSA spänner denna fängslande, intelligenta och fyndiga berättelse skriven i exil om människan, spionen och visselblåsaren som blev vår tids samvete.

Edward Snowden är född 1983 i North Carolina, USA. Snowden rekryterades 2006 av amerikanska CIA och arbetade senare som konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst National Security Agency. Snowden beviljades 2013 uppehållstillstånd i Ryssland och befinner sig för närvarande på hemlig ort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I allmänhetens tjänst
 2. +
 3. Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och han... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I allmänhetens tjänst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande men märklig bok
  Douglas, 30 januari 2020

  Boken är mycket spännande men stundtals omständligt skriven med omfattande utlägg, detaljer och redogörelser som ibland känns irrelevanta. Den hade mått bra av att vara kortare. Många sidor beskriver teknik på ett överdrivet och invecklat sätt i syfte att verka pedagogisk, men jag som förstår tekniken tycket att han krånglar till det medan otekniska personer tappar intresset.

  Att ES idealistiska syn på Internet formades på den tiden nätet var snällt, saknade pedofiler, eko-brottsli... Läs hela recensionen

 2. Läs den på engelska!
  Kristina Karlsson, 27 november 2019

  Mycket intressant läsning men läs den på engelska! Den svenska översättningen är en katastrof med amerikansk ordföljd och stapplande text.

 3. En berättelse som skrämmer
  Jonny Bjerkman, 7 oktober 2019

  Även de som tycker att man har ju inget att dölja och det är väl bra att myndigheter har koll på terrorister, borde känna en viss oro när man läst Snowdens bok.
  Möjligen att grundläggande kunskap om datorer ger hans berättelse extra förståelse och tyngd. Men Snoden fastnar inte i tekniska beskrivningar även om det till viss del är oundvikligt.

 4. Öppenhjärtligt och informativt
  Göran Eriksson, 4 oktober 2019

  Boken är både en träffsäker biografi med humor och en rik källa till kunskap. Texten är lättflytande samtidigt som den aldrig tappar den röda tråden. Författaren börjar med att ägna några sidor åt att beskriva sin uppväxt och sina första erfarenheter av datorer. Han dyker gärna ner i detaljer när det gäller ett och annat trick som man kan läsa sig till mellan raderna när han beskriver hur hans datakunnande snabbt växer.. Träffsäkerheten är stark i hans beskrivning av sin relation till sin sys... Läs hela recensionen

 5. Bra bok.
  Björn Berglund, 2 oktober 2019

  Var mycket nyfiken på boken när jag köpte den.
  Intressant.
  Lite långsam handling och smått besviken i jämförelse med höga förväntningarna jag hade.
  Lite bättre skriven och översatt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Edward Snowden