Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-02-25
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
210 x 105 x 15 mm
Vikt
99 g
SAB
C
ISBN
9789173874717
Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi (pocket)

Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-02-25

Slutsåld

Vad kan en tiggarmunk från 1200-talets Umbrien ha att säga till 2000-talets svenskar om livet?

Prästen Ted Harris och journalisten Carolina Johansson utforskar tillsammans en livsinställning som har påverkat människor över hela världen i 800 år och gör det än idag -- den helige Franciskus längtan efter äkthet.

Giovanni Francesco di Bernardone växte upp i en rik köpmansfamilj i staden Assisi. Så mötte han Jesus. Plötsligt var det ett självklart val att lägga bort de vackra kläderna, tacka nej till det stora arvet och bli broder Franciskus.

Att leva är att utmanas, att välja, att skratta och gråta. Franciskus upplevde besvikelser, rädsla och nedstämdhet, men hans liv rymmer också omsorg, tillit och stor tacksamhet. Hans liv var djupt rotat i en personlig upplevelse av det heliga, av tillvarons innersta kärna. Det präglar hans livshållning och skapar förutsättningar för ett blomstrande liv.
ur författarnas presentation
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Journalistsvammel
    LRB, 13 oktober 2016

    Mitt exemplar ligger numera i pappersåtervinningen i Assisi. Jag köpte en mera normal biografi översatt till engelska från italienska. Tror också man kan hitta gamla svenska som är bra.

  2. Franciskus
    ingrid svensson, 18 september 2016

    Ted Harris och Carolina Johansson skriver denna bok inspirerade av Franciskus liv. Det är en bok fylld av kunskap men och av värme och stor människokärlek.Jag läser den och känner att mitt hjärta blir varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna