Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bricken (del 6)
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-11-28
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 140 x 22 mm
Vikt
404 g
SAB
Hc
ISBN
9789173875196
Som ett träd i skogen (inbunden)

Som ett träd i skogen

(20 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-28
57
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 2-4 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi människor måste hålla ihop och hjälpa varandra, sa pappa. Det är det viktigaste av allt. Tänk på hur en tall ser ut om den står ensam på en bergknalle. Knotig, liten och spetig. Bara i skogen, tätt, tätt tillsammans, blir träden raka och fina, kraftiga och höga, bara tätt tillsammans växer de mot ljuset. Det var det viktigaste med strejken. Att vi höll ihop. Vi klarade att hålla ihop, tätt som träden i skogen. Glöm aldrig det, Bricken . - ur boken Det har gått många år sedan den stora strejken 1879. Då var Bricken tio år, nu är hon femtio år, men hon har inte glömt. Året är 1918 och det stora världskriget har pågått i snart fyra år. Hemma i Svartvik tvingas de åter använda sirapsvatten till gröten, mjölken är för dyr. Men sågverket har framtidstro. De installerar maskiner i brädgården och bygger en stor ny skola. Bricken och hennes familj har fått flytta in i ett rum och kök, rum med kakelugn och broderat band i spjällsnöret. Där bor hon, minstingen Edvin och de två vuxna barnen Elvira och Isak. Men till 50-årskalaset i kapellet kommer de alla, barn och barnbarn. Bara Nikanor och Adolfsson kan hålla sams, tänker Bricken. Det visste hon inte när barnen var små, att också fullvuxna ungar, som sedan länge försörjer sig själva, kan vålla orostankar. Och inte bara inför kalas. Nikanors Marja väntar smått igen, deras sjunde barn. Hur ska hon orka? Som ett träd i skogen är Vibeke Olssons sjätte roman om Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret och Glödens färger.

Vibeke Olsson har skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som ett träd i skogen
 2. +
 3. Som skuggan följer ljuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som skuggan följer ljuset av Vibeke Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 136 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Som ett träd i skogen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En på ett sätt aktuell roman

  Vibeke Olsson är en fantastisk författare! Jag blir aldrig besviken! Jag VET vad jag har att vänta mig! Denna är också på ett sätt aktuell med tanke på beskrivningen av Spanska sjukan och dem det drabbar!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vibeke Olsson