Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2018-06-05
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
178 x 176 x 7 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173877367
Lilla nej-boken (inbunden)

Lilla nej-boken

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-06-05
110
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Enligt FN:s barnkonvention har barn rätt att skyddas mot fysiskt och psykiskt våld. Men tyvärr är verkligheten en annan. Ett litet steg på vägen för att förhindra övergrepp mot barn är att vi vågar prata förebyggande med barnen. Att lära dem att de har rätt till sina kroppar, att kunna sätta egna gränser och förstå sitt eget värde. Att kunna säga nej och berätta för en vuxen när någon har begått ett övertramp. Lilla nej-boken riktar sig till 3 6-åringar och berättar på ett roligt och enkelt sätt med fina och talande bilder om hur Billie lär sig att sätta gränser i vardagen. Är det okej att säga nej när förskolekompisen vill kramas? Vad ska man göra när någon är elak? Hur gör man stopp-handen för att visa att man inte vill något? Boken underlättar för både föräldrar, andra vuxna anhöriga och förskolepersonal att prata med små barn om ett svårt men livsviktigt ämne. Sarah Sjögren är utbildad grundskollärare i svenska och bild, men har främst jobbat inom förskolan. Hon har ett starkt engagemang för barns rättigheter. Lilla nej-boken är hennes debutbok. Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat boken Lek istället för bråk : 64 lekar för att förenkla vardagen med barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla nej-boken
 2. +
 3. Lilla hemlis-boken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla hemlis-boken av Sarah Sjögren, Anna Forsmark (inbunden).

Köp båda 2 för 206 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lilla nej-boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig, viktig och pedagogisk
  Jessica.O, 16 oktober 2019

  Jag älskar denna boken! Jag brukar alltid ha förslag på något som kan förbättras men denna boken är så genomtänkt att jag faktiskt inte har något tillägg. Den är pedagogisk, tydlig, kopplad till barnkonventionen och kompletterad med bra samtalsfrågor. Bra bok hemma likväl som inom förskolan. Ett riktigt bra presenttips!

 2. Viktig läsning
  Villivonkansbooks, 8 juli 2018

  Billie vill ha sommarkläder på sig till förskolan, fast det snöar ute. När Billie kommer fram vill hon inte alls kramas. Fastän det är en kompis som vill det.
  🐴
  Lilla Nej-boken är en mycket pedagogisk bok riktad mot 3-6 år. På ett enkelt och tydligt sätt tar boken upp FN:s Barnkonvention artikel 19, där barn har rätt att skyddas mot fysiskt eller psykiskt våld, övergrepp, vanvård eller utnyttjande av föräldrar eller andra som tar hand om barnen. Den här boken är en bok som bor... Läs hela recensionen

 3. Perfekt för integritetsarbete i förskolan

  Detta är en bok kring att integritet och våga säga nej/stopp när det ej känns ok, att ta kontakt och våga lita på vuxna.
  Vi får följa Billie under en morgon med pappa och en förskoledag, där pedagog och gosedjurskatten coachar.
  Här hemma har vi väldigt olika åsikter kring denna boken, pappan tyckte den var överdrivet präktig och att det blev för mycket med både pedagog och katt som förmanade.
  Mamman här hemma som är pedagog inom förskolan sen ett antal år tillbaka tycker att det m... Läs hela recensionen

 4. En bok om samtycke för de yngre barnen
  @barnbokstips, 11 juni 2018

  Jag och 5-åringen har läst Lilla nej boken av Sarah Sjögren och Anna Forsmark. Ett manus jag faktiskt fick läsa innan det fått ett förlag. Hurra att det blev en bok! Billie får lära sig vad man egentligen får bestämma själv. Mjukiskatten Kattis och fröken hjälper till och förklarar. Får man säga nej till en kram? Får man bestämma att man vill ha shorts på vintern när pappa säger det är kallt? Får man säga att man inte vill sitta i frökens knä? Och när får man säga stopp? En bok om samtycke fö... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sarah Sjögren

 • Lilla hemlis-boken

  Sarah Sjögren, Anna Forsmark

  Uppföljaren till den populära Lilla Nej-boken! Bille har gömt två saker bakom ryggen. Den ena hemligheten gör att Bille känner sig glad. Medan den andra faktiskt gör att Bille får ont i magen. Billies mjukiskatt Kattis beslutar sig för att ta reda...