Operation vän i nöd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Funkisfamiljen (del 4)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Libris förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
216 x 154 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173878555

Operation vän i nöd

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-08
135
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Del 4 i barnboksserien om Funkisfamiljen

"Lite ont har ingen dött av!"

Vide får en blåtira men ingen verkar bry sig. När Vide upptäcker att en av Mios klasskompisar, som inte kan prata, också har en blåtira, blir Vide nyfiken. Det snurrar och surrar i huvudet. Tänk om någon varit dum och gjort något förbjudet? Tillsammans med Mios lärare ska Vide försöka ta reda på det. Dags för Operation vän i nöd!

Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata. Operation vän i nöd handlar om barns tankar om utsatthet. För vad händer när ett barn som inte kan prata behöver hjälp? Tillsammans med Mios lärare startar Vide Operation vän i nöd. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga.

Seriens första bok, Operation slutstirrat, tar upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018. Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, tar upp frågor om ovisshet och kom ut våren 2019. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, handlar om döden och kom ut våren 2020. Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning.

I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen. Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk , Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Operation slutstirrat, Operation rädda sommarlovet och Operation dödsviktigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation vän i nöd
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Operation vän i nöd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande och med viktigt budskap
  Kaffeläsaren, 31 januari 2021

  Operation vän i nöd är den fjärde boken i serien Funkisfamiljen. I serien får vi följa syskonen Vide, Mio och Tintin som beskriver hur livet är i en funkisfamilj. Vi har läst alla tre böcker innan i serien och tycker väldigt mycket om dem! Det är alltid ett viktigt budskap i böckerna och så beskrivs livet som funkisfamilj så trovärdigt och bra. Den här bokens viktiga budskap är att ställa upp för den som inte kan föra sin egen talan.
  Det är en fin berättelse om barn som är generösa och o... Läs hela recensionen

 2. Fin bok om att vara en vän

  Philip 8 år:
  Mamma och jag läste Operation vän i nöd. Det är en bra bok och handlar om en familj som har en familjemedlem som är funkis och hon heter Mio. Vide är ett av syskonen. Han upptäcker att en av Mios klasskompisar som inte kan prata har en blåtira och verkar ledsen. Vide har ramlat på en cykel och har också en blåtira. Vide pratar med Mios lärare och tillsammans får de reda på att allt inte är bra hemma hos Alex.

  Alex får sova över hos Mios familj. Då kommer mormor och h... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner