Högspänning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc
ISBN
9789173896474
Högspänning (inbunden)

Högspänning

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-02
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Lotta trivs med sitt arbete som svensklärare, men så börjar saker hända. Eleverna bråkar om sina betyg och skolledningen har åsikter om undervisningen. Ett efter ett uppträder så symptomen: hudutslag, värk och sömnsvårigheter. Efter en tids tvivlande landar Lotta i insikten om att hon blivit elöverkänslig. Det här är starten på en resa in i en sjukdom, eller snarare en identitet, som inte ens slutar när Lotta tvingas lämna hus och hem bakom sig och dra till skogs. Till slut bestämmer hon sig för att slå tillbaka. Högspänningär en berättelse om en stigmatiserad människa i fritt fall i vår moderna välfärdsstat. En udda skildring av en helt vanlig person som drabbas av ett lika omdebatterat som plågsamt tillstånd. Det är Henrik Bromanders fjärde roman, efter den uppmärksammade Bara en kram.

Henrik Bromander är författare och serietecknare.Han har tidigare gett ut en trilogi om maskulinitet: Vän av ordning, Riv alla tempel och Bara en kram.

 

"Bromanders svarta humor är ständigt närvarande men trots att det vore så lätt hänt förfaller berättelsen aldrig till karikatyr trots sexfantasier om Täppas Fogelberg och elsanering av radhuset i Utby."

Rebecka Åhlund, Ystads Allehanda

 

"Bromander fångar på pricken känslan av att vara missförstådd, att inte alls räknas i samhället eller debatten."

Sebastian Lönnlöv, SvD

"Den magnifika slutscenen, som gör att romanen verkligen gör skäl för sin titel, är poesi, mångtydig och full av patos."

Lars Hermansson, Kulturnytt i P1

 

"Det är en rolig bok, en mer renodlad komedi än många av Bromanders tidigare verk, men också djupt sorglig för att vara ett samhälle som säger sig hylla originalitet, individualitet och egensinne är vi svenskar, trots allt, mycket dåliga på att acceptera eller ens försöka förstå de verkligt avvikande."

Amanda Svensson, Expressen

 

"Med Högspänning har Bromander skrivit ännu en berättelse om den ensamma människans missriktade och destruktiva uppror i en tid där de samhälleliga institutionerna monterats ner och de kollektiva rörelserna dör ut.Även om jag önskar att den utvecklingen vänder, hoppas jag att böckerna blir många fler."

Mikaela Blomqvist, GP

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Högspänning
 2. +
 3. Bara en kram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara en kram av Henrik Bromander (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Högspänning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samhällskritisk och fantastisk läsupplevelse
  @bokslukarfeministen, 6 juni 2020

  Boken ger en insikt om hur elberoende vi är i dagens samhälle och vad som sker när vi inte längre kan förlita oss på elektriciteten. Högspänning är en väldigt speciell roman på ett positivt sätt då den väcker samhällskritiska tankar hos läsaren. För litteraturnörden innehåller den även många roliga litterära referenser. Detta är en fantastisk läsupplevelse, så läs den om ni inte redan har gjort det!

 2. fantastisk
  AnnaPanna, 27 februari 2020

  Han sätter verkligen fingret på samtiden, högkänsligt och elegant. Gör ett porträtt av en ganska så komplicerad kvinna, och gör det med bravur utan nedlåtande ton.Som läsare håller man ömsom med huvudpersonen, ömsom tänker man "Vad f-n håller du på med" En sorglustig bok där min enda invändning är slutet, lite överdrivet, men annars en av de bästa svenska samtidsromanerna under 10-talet, måste läsas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Bromander