Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2010-04-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Ristilä, Kai (form) / Lindskog, Johan (foto)
Dimensioner
285 x 230 x 25 mm
Vikt
1150 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174240795
Min stora feta grekiska kokbok (inbunden)

Min stora feta grekiska kokbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-04-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här >>

Alexandra Pascalidous egen vimlande, underbart myllrande och högst personliga matresa rör sig från timjansdoftande grekiska kullar och mormors magiska handlag i köket till det svenska miljonprogrammet med Rinkebys torghandel i bakgrunden. Barndomens stensoppa, hur man skär en nyårskaka, myten om gudarna och oliven och den fattige fiskaren Alexis Taverna på Lindos - många av recepten har sin egen berättelse att smaka på länge.

Det är råvarorna, dofterna, färgerna och de fantastiska anekdoterna som utgör stommen i denna suggestiva kokbok: Laga enkel bönsoppa, mustig lammgryta, grilla hummer, bläckfisk och souvlaki. Servera alltid med citron och tillbehör - sallad, ugnsgratinerad fårost eller Alexandras egna mezerätter. En mängd efterrätter - svalkande yoghurt, ouzokaka eller honungsmakaroner blir måltidens självklara final.

Alexandra Pascalidou, känd från TV och som föreläsare och journalist, har skrivit sin femte bok: "Melina och moderskapet väckte mitt intresse för min egen mathistoria, för enkla, nyttiga recept, ekologiskt odlat och vitaminrika ingredienser."

Fotograf Johan Lindskog är specialiserad på resor och kulturer. Han har skildrat över 70 länder i magasin och utställningar. Under de senaste åren har Johan rest över hela Grekland för att porträttera den grekiska matkulturen för Min stora feta grekiska kokbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min stora feta grekiska kokbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. MUMS!
    Rosetta, 7 april 2010

    Den boken vill jag ha. När min bästa kompis flyttar hem till Grekland efter mer än 40 år måste jag kunna laga allt det här själv!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexandra Pascalidou