Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2011-09-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Forslund, Mathias (form) / Allan, Pål (foto)
Dimensioner
252 x 195 x 19 mm
Vikt
640 g
SAB
641.815,Qcae
ISBN
9789174241440
Sötebröd från Brunkebergs bageri (inbunden)

Sötebröd från Brunkebergs bageri

(27 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-13

Slutsåld

Klassiska svenska bakverk går aldrig ur tiden. Favoriter som smördoftande kardemummabullar, frasiga wienerkammar och krämiga biskvier tar snabbt slut på bageriernas hyllor. Givetvis kan man baka dem själv hemma, men hur blir de egentligen så där goda? Hur får man dem så där perfekta som när proffsen gör dem?

Heléne Johanssons första bok Bröd från Brunkebergs bageri hyllades av hemmabagarna. Tydliga recept och smarta yrkestips gav lust att baka och framförallt lyckade bröd. Nu kommer hennes nya bok med bageriets storsäljande sötebröd, från enkla bullar till mer krävande bakverk som croissanter och pariservåfflor. I boken lär hon ut knepen som gör skillnad och vänder upp och ner på en del av de inrotade bakmetoder många använder.

De flesta recepten utgår från en grunddeg - vetedeg, wienerdeg, smördeg eller mördeg - som sedan varieras med smaksättning och fyllning. Här finns också recept på mjuka kakor, småkakor och tårtbottnar. Sammanlagt innehåller boken över 100 recept. Du kommer garanterat att använda den om och om igen och höja nivån på din bakning!

Om Bröd från Brunkebergs bageri:

"Kärlek strömmar upp från sidorna i bageriägaren Heléne Johanssons snygga bakbok."Laga lätt

"I den här boken lär du dig baka så att brödet ser ut som i det finaste bageriet."Damernas värld
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sötebröd från Brunkebergs bageri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok men det finns fel i recepten
  Lasse, 11 februari 2019

  Boken är i det stora jättfin men recepret på vetedeg stämmer inte.
  Kan rekommendera den varmt till alla som gillar att baka.

 2. Ännu en fantastisk bok
  Hans Peter Madar, 11 juli 2014

  En väldigt bra bok, igen. Väldigt många intressanta recept, bra förklarade och på en nivå där man känner att man höjer sig ett snäpp. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera den här boken. Mycket bra!

 3. Denna bok är inspirerande med helt fantastiska bilder...
  Amanda, 24 april 2013

  Denna bok är inspirerande med helt fantastiska bilder och recept. Jag älskar dock allt som har med Brunkebergs bageri att göra :-)

 4. Många fel
  Jenny, 29 september 2012

  Detta är en underbar bok på många sätt, speciellt tycker jag om hur alla glasyrer och fyllningar mm finns sammanfattade längst bak i boken. Men, det finns lite väl många fel i boken i form av felaktiga mjölmängder (vetedeg och chokladsnittar t ex). Det gör att boken inte når upp till full pott, men i nästa upplaga kanske man korrigerar detta?

 5. Underbar!
  Mona, 16 augusti 2012

  Denna bok är bara så bra! Jag älskar den! Härliga recept som både jag, familjemedlemmar och vänner har blivit riktigt inspirerad av. Finns så himla mycket gott att göra och bjuda sina nära och kära på i denna bok! Jag kan inte annat än att ge 5/5 stjärnor!!

 6. Fantastisk!
  Emma E, 13 oktober 2011

  Jättehärlig bok som inspirerar till stordåd i köket. Även nybörjare kan våga sig på att prova då recepten är enkla, och det blir ändå så gott! Rekommenderas varmt!

 7. Inspirerande bakbok
  Anki, 23 september 2011

  Mycket inspirerande och bra bok både för nybörjare och för de som är duktiga på att baka. Bra blandning av recept. Många bra tips på hur man lyckas med sitt kakbak.

Visa alla 7 recensioner