Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Weibull, Lennart (foto)
Dimensioner
230 x 198 x 17 mm
Vikt
575 g
SAB
Qca
ISBN
9789174245561

Groddar, skott & mikrogrönt

(27 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-13

Slutsåld

Lär dig grodda och odla skott och mikrogrönt! Det är lätt, går snabbt och är ett smart sätt att få i sig mer nyttigt grönt. Allt du behöver är ett durkslag eller en burk plus några frön. Låt ärter, linser, bönor, bovete och quinoa bli till grymma groddar och smarta skott.

Grodda i burk, durkslag, sil eller påse. På höjden, i mörker eller under tryck. Spirande skott odlas på fuktat papper eller i jord. De olika metoderna beskrivs ingående och inspirerande, illustrerade av vackra recept- och steg för steg-bilder.

Upptäck en färgstark värld av groddar och skott och lär dig nya sätt att använda dem i maten. Laga groddad ärtfalafel eller färska vårrullar med skott, rödkål och mango. Mixa en pesto på rucolaskott, rosta groddad granola eller baka knäcke på quinoagroddar.

Lina Wallentinson är kostekonom och journalist med lång erfarenhet som matskribent. Idag jobbar hon som redaktör för tidningen Buffé. Groddar, skott och mikrogrönt är hennes första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Groddar, skott & mikrogrönt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  KB, 1 april 2021

  Mycket intressant och mycket som var nytt för mig. Alltid trevligt att lära sig något nytt. Rekommenderas starkt för alla

 2. En inspirationskälla
  Gunilla Lindberg, 23 maj 2018

  En bok som grundligt beskriver hur man groddar, sätter frön för att få skott och mikrogrönt. Dessutom finns det i boken riktigt bra recept på resultatet.

 3. Groddbok som inspirerar
  Lena Annelie Olsson, 20 mars 2017

  Boken ger en utmärkt och lättläst beskrivning av produkten det vill säga bönan, fröet, linsen och ärtan och hur man ska hantera dem. Det ges bra anvisningar av vad produkterna passar till och anvisningar om hur man går till väga för att få groddade produkter. Vackra färgbilder och ett antal recept inspirerar.

 4. Fin bok
  Anna Birgitta Axelsson, 14 november 2016

  Jag har köpt boken för att ge bort i present. När jag började att läsa i den upptäckte jag att den vill även jag ha.

 5. Underbar bok!
  Anette Schild, 2 november 2016

  Underbar bok, lättsam och med fina bilder!
  En bok som jag gärna köper fler av och ger bort i julklapp!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lina Wallentinson