Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-29
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form) / Magnusson, Roine (foto)
Dimensioner
240 x 225 x 30 mm
Vikt
1210 g
SAB
Ugg
ISBN
9789174246452
Nära fåglar (inbunden)

Nära fåglar

(34 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-29
262
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor


OBS! Praktisk och exklusiv bindning med öppen rygg!

Våra närmaste fåglar som du aldrig mött dem förut

Rödhakens blick, talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, koltrastens sång en kväll i maj.

Fåglar. Inga andra i den vilda naturen är oss lika nära. Inga andra djur kan få hjärtat att värmas, nyfikenheten att väckas och pulsen att stiga på så många av oss. I Nära fåglar möter du dessa våra närmaste som du aldrig mött dem förut.

Roine Magnusson - naturens egen studiofotograf - har tagit bilder som inte bara tecknar varje litet dun knivskarpt utan också avslöjar de olika fågelarternas, ja till och med de enskilda fågelindividernas, karaktärer. Bilderna är resultatet av ett mångårigt sökande efter ett nytt sätt att fånga fåglar på bild. Roine Magnusson har varit fascinerad av fåglar hela sitt liv och har dessutom jobbat som ringmärkare, något som varit till stor nytta när han arbetat med fåglarna, bland annat på ett antal svenska fågelstationer. Tyngdpunkten ligger på vardagens arter, de som finns runtomkring oss och fyller vår tillvaro med liv.

Samma perspektiv genomsyrar bokens texter. "Vi försöker inte begripa varför fågelskådare är intresserade av sällsynta fåglar", skriver författarna Mats och Åsa Ottosson. "Vi är mer nyfikna på varför så gott som alla människor berörs av de vardagligaste fågelupplevelser: av rödhakens blick, av talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, av måsarnas vita tecken på sommarhimlen. Varför just fåglar?"

Svaret ges i en längre text som förenar biologi och poesi, samt i ett trettiotal kortare texter där ett antal utvalda fågelkaraktärer får en närmare presentation. I varje artporträtt finns också en personlig berättelse om varför just denna fågelart är särskilt oemotståndlig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Nära fåglar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vacker bok
  Ingrid Nettervik, 30 mars 2021

  Oerhört vacker bok med fina bilder på fåglar. För fågelälskaren är denna bok ett måste och för den som vill lära sig mer om fåglar, känna igen dem och sätta namn på den är Nära fåglar ett utmärkt val.

 2. Ingen vanlig fågelbok

  Jag hade bara fågelböcker från 50-talet med dåliga bilder som var svåra att använda för artbestämning. På nätet hittade jag en bok som såg lovande ut med stora närbilder. Men det visade sig vara en annorlunda fågelbok, en slags coffeetable-bok med närstudier av ett begränsat antal arter och små berättelser om en del av dem. Den motsvarade inte mina förväntningar men gav så mycket mer.

 3. Otroligt fin bok.
  Marie Carlsson, 4 december 2020

  Gav bort den här fina boken i present, den blev väldigt uppskattad. Med otroliga bilder och fin text. Rekommenderas varmt.

 4. En fågelbok att ha på nattduksbordet
  Maj Utter, 10 juli 2019

  Underbar med små berättelser om varje fågel. Små "egenheter" om fåglarna som är nya för mig och med vackra bilder blir boken en njutning.

 5. Rekommenderas
  Björn A, 5 januari 2018

  En underbar bok med helt fantastiska bilder. Det känns som att man kommer fåglarna inpå livet. Boken kan verkligen rekommenderas.

 6. Nära fåglar-Makalöst utsökt
  Gerda, 15 december 2017

  Bilderna är fulkomliga, så intensivt nära fåglarna,
  Alla texter blir underbara komplement. Blandningen mellan fakta och berättande text ökar lusten att inte bara betrakta fåglarnaa utan också att gå in i texterna.

 7. Magiska bilder
  Anna Karlsson, Västerås, 8 november 2017

  Jag som aldrig har varit intresserad av fåglar föll pladask för denna bok! Rekommenderar den mer än varmt till alla.

 8. Underbar bok
  Bitte Åhs, 17 oktober 2017

  Den här boken har bilder som är helt fantastiska och mycket trevliga kommentarer. Det är en perfekt julklapp eller presentbok till vem som helst och man behöver inte vara fågelintresserad för att njuta fullt ut av den här boken. Jag kan verkligen rekommendera den till både vuxna och ungdomar.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna