Mitt barn på nätet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2017-09-05
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
222 x 140 x 16 mm
Vikt
341 g
SAB
Pu
ISBN
9789174246483

Mitt barn på nätet

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-05
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I dag har i princip alla 10-åringar en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt onlinespel tre timmar om dagen och 15 procent av alla tvååringar använder internet dagligen. Ändå frågar vi fortfarande våra barn hur de haft det i skolan eller vilka kompisar de lekt med - men inte lika självklart hur de har det på nätet. Barns liv på nätet - med chattar, onlinespel och sociala medier - ser dessutom väldigt annorlunda ut än vårt. Här finns många fantastiska möjligheter, men också fällor i form av utnyttjande, mobbning och näthat. Om vi föräldrar ser telefonen eller läsplattan som ett problem kan det bli en källa till ständiga konflikter, så att barnet istället smyger sig undan och håller sig för sig självt. Då kommer de nästan garanterat inte att berätta för oss om något händer.

I den här boken guidar kriminologen Maria Dufva dig som förälder i hur du kan skapa trygga förutsättningar för att ditt barns liv på nätet ska bli just så härligt, roligt och lärorikt som det faktiskt kan - och ska - vara. Hur kan vi vuxna skapa en nyfiken hållning? Hur pratar vi med våra barn om deras liv på nätet? Var befinner de sig alla timmar de sitter med mobilen eller surfplattan och vilka faror finns det? Och hur hjälper vi dem att hitta rätt och inte kliva snett?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt barn på nätet
 2. +
 3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mitt barn på nätet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 8 januari 2018

  En mycket intressant och informativ bok, som alla borde läsa, som har barn och ungdomar i sin närhet.

  Föräldrar, mor- och farföräldrar, skol- och förskolepersonal, ja, alla som kommer i kontakt med barn och ungdomar, och det är väl nästan alla i vårt samhälle, borde läsa den här boken.

  En lättläst och mycket bra bok om barnens liv på nätet.

 2. En bok alla bör läsa!
  Kaffeläsaren, 19 september 2017

  Nästan varje 10-åring har idag en smartphone. Nätet är en naturlig del av barnens liv.
  Mitt barn på nätet är höstens, ja kanske årets viktigaste bok. I den skriver Maria Dufva som är kriminolog och specialist på brott på nätet. Hon delar med sig av massor med tips och exempel från verkliga livet. Hur vi ska göra för att veta vad barnen gör och hur vi pratar med dem. Boken är väldigt enkel och pedagogisk att ta till sig, även för maken som har noll intresse och kunskap av nätet. Även han ... Läs hela recensionen

 3. Mycket aktuellt ämne!! Lättläst o lärorik
  Bokälskande mormor, 15 september 2017

  Boken är skriven på ett mycket förståeligt o bra sätt. Tycker om upplägget med fakta, berättelser från verkligheten och alla råd efter varje stycke. Den här boken bör föräldrar o andra vuxna läsa t.ex,
  mor-och farföräldrar.

 4. Sträckläste :-)
  Ulrika, 11 september 2017

  Gillar hur den är skriven lika mycket som innehållet. Konkret och kunnigt skriven. Ger bra infallsvinklar till att kunna föra goda & emotionellt viktiga samtal med sina barn, elever eller medmänniskor.
  Ger läsaren många saker, allt från en ökad medvetenhet till handfasta exempel på givande förhållningssätt. Författaren vet vad hon pratar om och visar vägar att gå som väcker ansvarslust och engagemang.
  För alla som har barn, arbetar med barn eller använder nätet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Dufva