Himlens fånge (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De bortglömda böckernas gravkammare (del 3)
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2013-07-12
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Elisabeth Helms
Originaltitel
El prisionero del cielo
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
169 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293371
Himlens fånge (pocket)

Himlens fånge

(64 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-07-12

Slutsåld

I Himlens fånge återvänder vi till De bortglömda böckernas gravkammare och bokhandeln Sempere & Söner, i Carlos Ruiz Zafóns säregna och mörka Barcelona.

Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig - istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermin Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden." Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Himlens fånge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Zafon tar ut svängarna
  Ferenc Ary, 23 april 2018

  Himlens fånge är den tredje boken i Zafons trilogi om De bortglömda böckernas gravkammare. Det är kanske den delen av trilogin där huvudpersonens existens är mest omgärdad av mystik. Zafon placerar en bokhandel i händelsernas centrum och väver en släkthistoria kring dess ägare. Använder ett språk so hör hemma i en annan tidsålder än där händelserna utspelas och ger stilen en sagoberättande klang.
  Historien har många bottnar, den har många mystiska aktörer men berör försiktigt det av spa... Läs hela recensionen

 2. Underbart fängslande, sträckläsningsbok!
  Britt-Marie Sjöö, 17 maj 2016

  Har läst alla i serien två gånger! Den har allt jag önskar av en bok. Man längtar till Barcelona, att försöka hitta något av känslan man upplever när man läser denna och de andra böckerna.

  En fantastisk författare!

  Hoppas det kommer fler böcker i serien, väntar otåligt på nästa.

 3. Älskar de här välskrivna romanerna av Carlos
  Mats (Enköping), 13 november 2015

  Man vill aldrig att den ska ta slut att läsa. Fångar upp mystiken från Vindens Skugga. Köp och läs den! Glöm inte att läsa alla de andra också.

 4. 50-talets Barcelona
  Kim Cecil Kimreus, 10 november 2015

  En fortsättning på "Vindens skugga" och "Ängelns lek" lika magisk i sin beskrivning av Barcelona och persongalleriet som de förra. För att ha behållning av Zafóns böcker måste man ha lite av sitt sinneslag för sagor kvar då är det spännande och tidvis magisk bok.

 5. En ny favoritförfattare
  Britt Axia Aximon, 29 juni 2015

  Jag har på kort tid slukat allt jag kommer över av Zafon, och vill bara ha mer. Älskar språket och berättelserna.

 6. Less is actually more
  Bo, 15 november 2014

  Carlos Ruiz Zafón saknar inte berättelser och ord i sig. Däremot saknar han en redigerare. Mer är inte alltid bättre. Detta är den tredje boken i serien, föregångarna "Vindens skugga" och "Ängelns lek" följde samma struktur och en fjärde och avslutande bok är på väg. För samtliga böcker i denna (hittills) trilogi blir det gärna överflödigt pratigt, något som många spanska och latinamerikanska författare tycks lida av. Deras böcker blir gärna tjocka, livsödena utstuderat episka och man vill få... Läs hela recensionen

 7. Man befinner sig verkligen i Barcelona på 50-talet när...
  Elisabeth Tejme (Stockholm), 27 november 2013

  Man befinner sig verkligen i Barcelona på 50-talet när man läser boken. Språket är gripande och levande, och man vill inte lägga den ifrån sig.

 8. Bra, liksom tidigare böcker han skrivit. Men nu hoppas...
  L L, 30 oktober 2013

  Bra, liksom tidigare böcker han skrivit. Men nu hoppas jag att Barcelonaintrigen är färdig och han kommer med något nytt tema för det börjar bli lite mycket av samma.

 9. Älskar Zafóns böcker och blev verkligen inte besviken...
  Ingrid Sundberg (Rydsgård), 23 oktober 2013

  Älskar Zafóns böcker och blev verkligen inte besviken denna gången heller. Språket, intrigen och hemligheterna.... Jag ger helt klart fem stjärnor!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Carlos Ruiz Zafón