Varför vara lycklig när du kan vara normal? (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2013-03-21
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ulla Roseen
Originaltitel
Why be happy when you could be normal
Medarbetare
Käll, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Gez Winterson, Jeanette
ISBN
9789174293616
Varför vara lycklig när du kan vara normal? (pocket)

Varför vara lycklig när du kan vara normal?

(60 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-21
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den här är en bok om ett livslångt sökande efter lycka. Det är en bok full av historier. Det handlar om en flicka som blir utelåst från sitt hem och är tvungen att sitta på trappen hela natten, det handlar om att ha en tyrann i stället för en mor, en mamma som har två uppsättningar löständer och en revolver i städskåpet och som väntar på domedagen, det handlar om att växa upp i en strängt religiös familj i en industristad i norra England, en stad som ändrat utseende så mycket sedan dess att den nästan inte längre finns och det handlar om universum som kosmisk soptunna med locket på - ingen kan fly. Det här är en bok om hur andra människors berättelser genom böcker och poesi kan bli ledstjärnor när man tappat både riktning och fotfäste.

Det här är Jeanette Wintersons hett efterlängtade självbiografi. En gripande och rolig men samtidigt grym bok om sökandet efter tillhörighet, gemenskap, kärlek, en egen identitet, ett hem och en mor.

Det här är Jeanette Wintersons berättelse om hur det gick till när hon valde att lämna sitt föräldrahem för att hon sexton år gammal hade hittat kärleken i en annan kvinna och hur hennes mamma reagerade på nyheten genom att på farstutrappen säga till sin dotter: "Men varför vara lycklig när du kan vara normal?"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför vara lycklig när du kan vara normal?
 2. +
 3. Det finns annan frukt än apelsiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Varför vara lycklig när du kan vara normal?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så bra!
  E Norin, 29 juli 2020

  Starkt, välgestaltat av en av de bästa nutida stilisterna.
  Älskar boken och använder den som material i skrivarkurserna, dels för språkets skull, men också för att tillsammans titta på hur författaren använder sin livshistoria.
  Hon är snabbtänkt och varm som person - där finns Babelintervjuer i svt play för den som vill se.

 2. Varför
  Marianne , 20 februari 2015

  Ja... varför köpte jag den här boken, vet inte varför den har fått tryckas, mej gav den absolut ingen behållning.
  Är nog mest författaren själv som tycker den är intressant.
  Så tycker jag.

 3. Fantastisk levnadsskildring!
  Cecilia Bolin, 12 januari 2015

  Den här boken är ganska jobbig att läsa då den handlar om en svår uppväxt med en djupt religiös och sträng fostermor. Men där finns så mycket galghumor och jävlar anamma i barnet att man måste skratta högt då och då. Man blir väldigt nyfiken på hennes övriga böcker.

 4. Blev besviken
  Mirre (Portugal), 28 februari 2014

  Trodde att den skulle var väldigt bra. Men för mig blev den för långdragen. Jag försökte ändå ge den en chans och fortsatte läsa och hoppades att den skulle bli bättre. Men jag blev besviken. Var en intressant berättelse men skriven på ett sätt som inte tilltalade mig.

 5. Bra bok med många bottnar. Tar upp intressanta...
  Maria M, 24 oktober 2013

  Bra bok med många bottnar. Tar upp intressanta frågeställningar kring adoption och är samtidigt en skildring av att växa upp som arbetarklass i England. Rolig och sorglig läsning med många referenser till annan literatur. Klart läsvärd!

 6. På något sätt försonas Jeanette med sin galna mor, som...
  Hanneles bokparadis, 21 juni 2013

  På något sätt försonas Jeanette med sin galna mor, som slängt ut henne från hemmet. En tuff uppväxt utan nyckel, bli utelåst eller instängd i kolkällare. Ingen ömhet eller bekräftelse, ingen egen plats, inget privat, inga böcker. Den religiösa modern bränner upp alla Jeanettes böcker, som är så viktiga för henne. Hon tillbringar mycket tid på biblioteket, läser engelska författare från A-Z och hon delar med sig av sin läsning. Blandat med den vuxna Jeanettes kunskap och kommentarer efter stud... Läs hela recensionen

 7. Boken var mycket läsvärd, hemsk i vissa stunder men...
  Kristina Trygg, 3 juni 2013

  Boken var mycket läsvärd, hemsk i vissa stunder men även härligt stark skildring av hur det kan vara att växa upp ! Det gav ett starkt intryck på mig och en bok jag sent kommer att glömma!

 8. En jättebra bok! Boken väcker många tankar och känslor...
  Katarina, 15 april 2013

  En jättebra bok! Boken väcker många tankar och känslor inom en själv. Ibland räckte det med att läsa några sidor för att inspireras till egna reflektioner och funderingar. Jeanette Winterson skriver om svåra upplevelser utan att hamna i offerrollen. Tack för det. Hon visar en oerhörd kraft och styrka att ta sig fram i livet och hennes egna strategier är enastående. En bok att ständigt återkomma till.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jeanette Winterson