De vänsterhäntas förening (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Barbarotti
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2019-04-29
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789174297843
De vänsterhäntas förening (pocket)

De vänsterhäntas förening

(75 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-04-29
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen.

Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vänsterhäntas förening
 2. +
 3. Schack under vulkanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Schack under vulkanen av Håkan Nesser (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av De vänsterhäntas förening. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig bok
  Mona Logård, 26 december 2023

  Håkan Nesser är min favoritförfattare. Han skriver alltid intressanta historier, använder ett fint språkbruk. Det är uppenbart att Nesser har god kännedom om människors olika personlighet. Han visar stor empatisk förmåga och insikt om de som är lite udda. Nessers böcker är fyllda med spänning, människokärlek, visdom och humor, de avslutas alltid med en överraskande tvist. "De vänsterhäntas förening" är en mycket underhållande bok!

 2. Bästa svenska författaren
  Gunilla Bhur, 21 november 2023

  Nesser har ett speciellt språk. Mellan roman och deckare, psykologiskt och även känslighet för människors tillkortakommanden. Omöjligt att gissa hur slutet ska bli. Spännande!

 3. Rolig
  Peter Nielsen, 9 november 2023

  Ja den är bra. Har bara läst 10% av boken -de vänsterhäntas förening-men trevlig bekantskap. Bra där Nesser. Kommer att hålla ett öga på Håkan. Har läst några böcker av Nesser tidigare. Tillhör inte min favorit men nu måste jag säga. Detta var "attans" . Uppskattar Håkans humor och distansen till vardagen. En positiv livssyn, även om det handlar om, ond bråd död.

 4. Välskriven och spännande kriminalroman.
  Clas-Göran Classon (Örebro), 9 april 2021

  Det är en njutning att få ta del av Håkan Nessers skrivarbegåvning och att få sjunka in i den speciella känsla som förmedlas.

 5. De Vänsterhäntas förening.
  Håkan Jarer, 20 september 2020

  Eftersom Håkan N är min ålder hänger man ofta med på vissa språkliga varianter. Dessutom är jag vänsterhänt, vilket gjorde att valde boken.
  Litterärt mycket bra, men kanske lite långrandig.

 6. Långsam
  Thomas , 26 september 2019

  Plågsamt långsam berättelse, bygger upp karaktärerna bra men det händer inget i halva boken. Blir lätt att man tänker på annat. Rek inte.

 7. En bok att rekommendera
  Bokälskaren, 30 augusti 2019

  Spänning till sista sidan. Märks att han är en rutinerad författare. En av de bättre böcker jag har läst. Läs den.

 8. Litet knepig histora
  Gunnar Ivar Hellstrand, 25 augusti 2019

  Nesser skriver i en alldeles egen stil och hittar intriger som inte är direkt lätta att föreställa sig. Men det här är nog ändå en av de bättre, inte som när brottslingen lägger sina offer i en frysbox, utan trots allt mera verklighetsnära.

 9. Otroligt välskriven bok

  Väldigt bra och spännande och att få allt att flyta i varandra så här är otroligt skickligt gjort av Håkan Nesser. Den är MER än bra även om jag fattade hur det skulle bli på slutet och vem mördaren var ganska tidigt i boken så var det spännande att läsa hela tiden och se om jag fick rätt -det fick jag!

  Lena "Kat"

 10. Lång dags färd mot slut
  TP, 3 juli 2019

  Välskriven och trevlig. Men mycket vin och snack innan vi når (den rätt krystade) upplösningen. Mycket åldersnoja. Inget för den som vill ha spänning.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Håkan Nesser