Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2018-09-18
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
210 x 132 x 10 mm
Vikt
190 g
SAB
Eabfct
ISBN
9789174347289

Tro, hopp & sfi : en didaktisk dagbok för alfabetiseringslärare

Häftad,  Svenska, 2018-09-18
90
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tro, hopp sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt.

"I en A-klass finns sällan någon utöver läraren som har någon studievana. Klassen består dessutom regelmässigt av kursdeltagare från flera olika länder, som därmed också saknar ett gemensamt språk. Därtill är det kontinuerligt intag, elevkonstellationen förändras så gott som varje månad. [...] Kursdeltagarnas familjesituation kan vara kaotisk.

På en termin lär de sig ändå att läsa och skriva och samlar på sig ett svenskt basordförråd, tillräckligt för att presentera sig själva på svenska och fylla i sina personuppgifter på en enkel blankett.

Ibland tänker jag att andra skolformer skulle kunna ha något att lära av sfi!"


Eva Thors Rudvall har varit verksam som sfi-lärare i tre decennier, mestadels för elever på spår 1. Hennes strävan är att ge alla nya svenskar tillgång till det språk som är nyckeln till både arbetsmarknaden och det demokratiska samtalet. Och att stärka de lärare som ska göra detta möjligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tro, hopp & sfi : en didaktisk dagbok för alfabetiseringslärare
  2. +
  3. Fiint språk : språket som förhöjer, förför och förargar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fiint språk : språket som förhöjer, förför och ... av Lars Melin, Martin Melin (pocket).

Köp båda 2 för 169 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Thors Rudvall