Var är du? : människan och mobilen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-08-16
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
446 g
SAB
384.535,Bu
ISBN
9789174410761
Var är du? : människan och mobilen (häftad)

Var är du? : människan och mobilen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-16
247
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mobilen är överallt och ingenstans, den är alltid med oss och den är aldrig avstängd. Vi har den i handen, i fickan eller i väskan. Vi känner dess puls mot kroppen när den ringer.

Tonårssonens kvällsplaner förhandlas på jobbet, dotterns skolavslutning förbereds i kassakön. Mobilen får oss att känna oss effektiva i en alltmer tidspressad tillvaro. Varje lucka av tystnad eller tristess fylls med snabba samtal eller fåordiga sms: Var är du? Vad gör du? Vi har fått oändliga möjligheter att nätverka och kommunicera, men är priset att en del av närheten, samtalet och vänskapen går förlorad?

Katarina Bjärvall berättar mobilens historia och visar hur vi använder den för att manifestera vår identitet. Hon lyfter fram mobilen som dator, som prat-, skriv-, musik- och bildmaskin och hon blottlägger dess roll i glappet mellan säkerhet och trygghet.
I sin granskning av mobilbranschen avslöjar hon konsekvenserna av att de mest etablerade strålningsforskarna är avlönade av telekomföretagen, och visar på de miljöskador som mobilindustrin orsakar i fattiga länder.

Aldrig tidigare har en så liten sak tagit så stor plats i människans liv. Kanske ger oss mobilen frihet - men är det den friheten vi vill ha?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Var är du? : människan och mobilen
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Var är du? : människan och mobilen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväckande om ett nutida samhällsfenomen
    Anni, 27 november 2017

    Katarina Bjärvall skriver som vanligt mycket bra och engagerande. Hon försöker hålla ett brett perspektiv samtidigt som hon håller fast vid sin subjektiva vinkling. Jag tillhör inte dem som blivit beroende av mobiltelefonen och läser därför boken med en utomståendes ögon. Det är skrämmande läsning och jag är så glad att jag inte fastnat i det beroende författarinnan så ingående beskriver. Jag betvivlar dock inte att det är så utbrett som görs gällande. Jag tror också att igenkänningsfaktorn ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Bjärvall