En bästis, tack! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2017-08-11
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
205 x 150 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174692150
En bästis, tack! (inbunden)

En bästis, tack!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-11
123
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Spännande och intressant. 5 av 5"

Kamratposten

"En bästis, tack! är en riktig bladvändare och jag läser ivrigt. Dessutom skrattar jag högt. Jag tycker verkligen om den här tjejen, Luna. Hoppas att det finns planer på en fortsättning!"

Bokhemligheter, Jeanette Palm

"Min dotter, 11 år, sträckläste boken och gillade den mycket. Hon läste och läste, kunde inte slita sig förrän boken var slut. Det är ett bra betyg för det är svårt att hitta böcker som hon läser självmant."

Maria Lind

Att vara tolv år är inte alltid lätt. Skola, kompisar, bli kär, syskon ... allt finns med i den här härliga boken om tolvåriga Luna.

När Luna fyller år önskar hon sig mest av allt en ny bästis, eftersom hennes kompis flyttat och hon inte längre har någon att dela sina hemlig heter med.

I skolan är det Cleo, klassens drottning, som be stämmer över alla tjejer alla, utom den tysta och udda flickan Zorona, som alltid går för sig själv. Ena dagen blir man vald, nästa står man själv igen. Luna är trött på det jobbiga spelet. Så börjar den nya tjejen Bella i klassen. Hon kanske kan bli Lunas nya bästis?

En bästis, tack! är en lättsam, välskriven relationsroman för barn i åldern 912 år. Den tar upp ämnen som vänskap och svek men skänker också hopp och en ingivelse om att allt inte alltid behöver vara som det verkar.

Boken är humoristiskt skriven och ger, förutom flera skratt, en läsupplevelse som förmedlar en må-bra-känsla. Men självklart finns det en intrig med hela tiden.

"En fin bok om vänskap och att våga nytt."
Bibliotekstjänst

Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar till alla som går i mellanstadiet. Emma Askling har precis satt ord på många av mina känslor under den tiden och jag kunde verkligen relatera till mycket. Lunas klass är väldigt lik hur min klass i mellanstadiet var och mycket av det som hände i boken kände jag igen mig mycket i. Jag skulle nog ha älskat den här boken som 12-åring!

Agnes bokblogg

EMMA ASKLING har tidigare gett ut Det övergivna huset och Dolda tecken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En bästis, tack!
  2. +
  3. Kompisar online

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kompisar online av Emma Askling (inbunden).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En bästis, tack!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig
    Villivonkansbooks, 8 oktober 2017

    Lunas bästa kompis sen förskoleåldern har flyttat till Norge. Ingen kan ersätta Hanna som visste alla Lunas hemligheter. I klassen styr klassens drottning Cleo över alla tjejerna.
    En bästis, tack! är en fin bok om vänskap och relationer. Den visar att allt inte är som man tror vid det första ögonblicket. Att det kan bli bra bara man ger någon en chans. Luna och hennes kompisar är 12 år och boken riktar sig ungefär till samma ålder 9-12 år. Boken är väldigt lättläst och trevlig och ger en ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Askling