Katinka och Pesten (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Monsterstationen (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2021-04-26
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
205 x 150 x 21 mm
Vikt
490 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174694048

Katinka och Pesten

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-04-26
132
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Författaren har skapat en intressant och mångfacetterad fantasyvärld... Förutom att vara spännande och bitvis lite tokrolig, så handlar boken om att vara annorlunda, att lösa problem tillsammans"

BTJ, Johan Karlsson (Betyg 4 av 5)

" 'Katinka och pesten' är en humoristisk och spännande bok som både kan läsas på egen handeller läsas tillsammans. Lagom långa kapitel som gör boken snabb att läsa ochett bra språk som gör att läsningen flyter på bra. Jag tycker om ungdomsböcker som får mig att skratta och den här boken får migatt göra just det. Den innehåller en mängd tokigheter. Underbart."

Lollos bokhörna

Katinka, Charlie och Fabo har öppnat ett café på Monsterstationen, där de serverar våfflor i mängder - monstervåfflor med ingredienser från Monsterland. Försäljningen går lysande och Charlie och Fabo måste åka till Monsterland för att köpa mer råvaror.

Under tiden som de är borta kommer den elaka Tyranius till Människoland för att förvandla alla människor till elaka monster. Han behöver en monsterarmé när han ska ta över tronen i Monsterland. När svartörten når befolkningen är pesten lös. Hur ska Katinka, Jackson och tvillingarna klara ut det här? Och när det dessutom visar sig att monstervåfflor ger oönskade effekter på människor, som till exempel sju fingrar, blir det bråttom att hitta ett botemedel!

Spänningen är hög i Monsterstationen: Katinka och pesten, som är en fantasifull berättelse med färgstarka karaktärer.

JOHAN ELFNER är uppvuxen i Stockholm. Nu bor han utanför Amsterdam där han driver ett hotell med sin familj. Förutom den första boken om Monsterstationen, Kvart över dimman, så har han även gett ut vuxenböckerna Den oskyldiga bedragerskan och Dödsäsong.

Sagt om Kvart över dimman:

"En spännande berättelse som också rymmer humor... välskriven, ett vardagligt språk, lättläst för sin ålder. Betyg 4 av 5"
Bibliotekstjänst, John Karlsson

"Det är en serie och det är bra för jag vill läsa många fler Monsterstationen-böcker."
Philip, 8 år

"Den är väldigt rolig och lite tokig. Man skrattar när man läser den."
Gustav, 10 år
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Katinka och Pesten
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Katinka och Pesten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst bok som fick oss att skratta

  Philip 9 år:
  Jag älskar Monsterstationen. Jag tyckte vi skulle läsa hela boken direkt. Det är spännande och det är härligt med alla våfflor. Katinka dör hela tiden men hon lever sen också så det är inte så farligt. Det är lätt att läsa i boken och kapitel är inte så långa. Jag gillar inte Pesten men jag gillar vad de gör med Pesten. En hund blir överkörd och får flera svansar. Det är jätteroligt. Vet inte hur många böcker det kommer men jag hoppas att de blir många.

  Gustav 12 år... Läs hela recensionen

 2. Trevlig och lättsam
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 juni 2021

  Det här är en spännande berättelse med massor av humor och tokigheter. Jag gillar språket för det passar bra till åldersgruppen 9 -12 år. Hade jag fortfarande jobbat som lärare i de åldrarna hade jag garanterat haft den som högläsningsbok.
  Jag har inte läst den först men det gick bra ändå.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Elfner