Älskaren från huvudkontoret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Flickorna och mörkret (del 1)
Antal sidor
487
Utgivningsdatum
2016-02-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789175035116

Älskaren från huvudkontoret

(161 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-02-11
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?

På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.

Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.

Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?

Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar - gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskaren från huvudkontoret
 2. +
 3. Husdjuret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Husdjuret av Camilla Grebe (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Älskaren från huvudkontoret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överraskande bra
  -, 1 december 2022

  En ny författare för mig men som får tummen upp för denna spännande bok med ett minst sagt oväntat slut. Ska absolut läsa mer av Grebe!

 2. Överraskande bra
  Läshuvudet, 31 december 2021

  Camilla Grebe är en relativt ny bekantskap för mig. Jag har tröttnat på deckare, generellt. De måste ha någonting extra för att jag ska läsa dem. Och Camilla Grebe vet hur man får till det.

  Rekommenderas.

 3. Plot twist
  Claudia, 3 april 2021

  Började som en vanlig krim roman, men efter hand börjar man fatta att allt inte allt är som man tror. Skickligt uppbyggd!

 4. nää

  fungerar inte, trodde den skulle vara bra efter allt bra det står, jag läser flera böcker/vecka & jag la ner efter s. 220 läste sedan sista kapitlen, sorry, men det är inte en spänning o krim roman. alltså, massor om tonåringar som inte "fattar"- dialoger mellan dem om ingenting vettigt, polis arbetet är inte i närheten - de hittar inte den sökter, men det gör tonåringen...polisen arbetar som om de vore helt okompetenta, .. utan att berätta något så håller inte boken alls...den är inte skräm... Läs hela recensionen

 5. Helt ok
  Emmelie , 14 mars 2018

  Helt ok. Men jag förväntade mig mer efter att jag hade hört mycket positivt om den. Bra, men inte kanon.

 6. Kanonbra.
  Monica Kristina Söderback, 30 januari 2018

  Började med den här boken som Camilla har skrivit sen fortsatte jag men husdjuret av samma författare. Kan nog säga att den här är något bättre en husdjuret. Började med den här och avslutade med husdjuret. Mycket läsvärd.

 7. Lång men ändå inte för lång
  Thord Harry Nilsson, 17 mars 2016

  Har egentligen lite svårt för kriminalromaner/deckare och i stort sett den enda som jag läser med förtjusning är Lee Child (har läst alla hans förutom två) men Älskaren från huvudkontoret tycker jag är mer än en kriminalroman. Det är nog en fördel att det är en kvinna som skriver. Personbeskrivningarna är så bra gjorda att man får intrycket att det är i verkligheten existerande karaktärer. En bok jag kan rekommendera till alla som liksom jag själv inte i första hand läser kriminalromaner. Inte minst till kvinnor.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe