Störst av allt (pocket)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-06-05
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036465

Störst av allt

(104 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-06-05
55 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2016 av Svenska Deckarakademin!

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.

"Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet."

Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.

Om Störst av allt:

"Låt mig säga det från början: detta är en fruktansvärt bra bok, och det handlar inte i första hand om vad den handlar om och faktiskt inte ens om vad Malin Persson Giolito vill säga. Det är bara helt osannolikt skickligt berättat, med raseri i varenda mening och ett skrivet talspråk som är rakknivsvasst, snärtigt och så välformulerat att få författare kommer i närheten. Det är så här en bra bok ska se ut, så att man egentligen struntar i allt annat utom att njuta av läsningen." Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Störst av allt
 2. +
 3. Slutet på sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet på sommaren av Anders De La Motte (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Störst av allt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besvikelse
  Helena, 1 oktober 2017

  Denna bok var en klar besvikelse, rörig och oklar handling. Hur hon fått sådana betyg på denna kan jag inte förstå, Det kanske beror på hennes namn,

 2. Såg fram emot denna rosade bok
  Lillemor, 27 september 2017

  Men nä.. det var inget för mig. Blev rätt besviken fort. Läste doxk ut den och den blev aldrig bättre. Lite.. "vek"..

 3. Bra debut
  Urban Thalin, 23 augusti 2017

  Bra debut, kändes mycket trovärdig och berättad ur ett intressant perspektiv. För mig var det en bladvändare som jag inte ville lägga ifrån mig!

 4. Spännande, lättläst
  Johanna Margareta Nilsson, 19 augusti 2017

  Bra skriven bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag gillar språket och stilen men tankarna känns väl avancerade och vuxna för en "18-åring."

 5. En viktigt bok att läsa
  Marve, 21 juli 2017

  Det beskrivs som en kriminalroman men jag tycker att det är en otroligt viktig bok. Vi får inblick i rättsväsen och rättgångssystem men även unga människors tillvara. Det handlar om klass och vårt samhälle. Det handlar om ansvar, skuld, bestraffning.

  Det här är en berättelse skriven i ett unikt perspektiv och så annorlunda mot hur denna genre brukar skriva.

  Det här är en bok som väcker många tankar, och som väldigt många behöver ta till sig.

 6. Rekommenderar!
  Margareta Josefsson, 2 juli 2017

  Från första sidan var jag fast. Jag älskar böcker som griper tag i en på det sättet, samtidigt tilltalar berättarstilen mej.
  Vi får följa Maja under rättegången, i häktet, i hennes tankar och hon berättar för oss om hur det var innan allt hände och hur det är nu. Man får insyn i en värld som de flesta inte har upplevt eller får uppleva.

 7. Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

  Vilken fruktansvärd men också fantastisk bok. Allt i historien är väldigt aktuellt och Malin skriver närgånget och äkta, med person- och miljöbeskrivningar som liknar väldigt mycket verkligheten. Det tar mig en stund att komma in i historien men när jag väl gör det dras jag in i spänningen och både fruktan och längtan efter att få veta vad som ska hända Maja. När jag inte läser boken tänker jag på den och när jag läser boken kan jag inte sluta bläddra. Som så många andra säkert redan sagt - j... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Störst av allt