Offermossen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2017-11-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
164 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037035

Offermossen

(24 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-11-16
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Mossmarken, i den ödsliga trakten mellan Dalsland och Värmland, begravdes en gång i tiden offer till gudarna. Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt, och när en vän hittas halvt medvetslös och nedsjunken i mossen korsas hennes väg med den internationellt erkända fotokonstnären Maya Linde som även arbetar som polisfotograf. I takt med att Maya börjar intressera sig för de märkliga saker som sker ute på mossen, samlar Nathalie mod att konfrontera sitt förflutna. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar. Det mest märkvärdiga med torvmossar som den i Mossmarken är inte att järnålderns folk begravde människooffer till gudarna i dem, utan att kropparna inte förmultnar - hår, kläder och anletsdrag bevaras genom årtusenden. Rykten säger att de döda i Mossmarken därför aldrig kommit till ro. Att de ständigt hungrar efter nya offer, och att människor försvinner spårlöst än idag. Offermossen är en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom, död - och vad som egentligen är verkligt och närvarande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offermossen
 2. +
 3. Vintervatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vintervatten av Susanne Jansson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Offermossen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande spökdeckare.
  Daniel , 2 november 2018

  Offermossen är en mysig spökdeckare med lite drag av Twin peaks och Silent hill som passar bra att läsa i höstmörkret. Beskrivningarna av miljöerna är intressanta och inga karaktärer känns stereotypa eller överdrivna. Slutet har lite spår av Hitchcock.
  För min egen så har boken en viss igenkänningsfaktor då jag själv kommer från trakterna som boken utspelar sig i.

 2. Mystik i mossen
  michael Jonsson, 17 januari 2018

  En annorlunda deckare med lite mystik i handlingen. Klart läsvärd debut som lovar gott inför framtiden. Vem som blir huvudkaraktären vid eventuell fortsättning dock osäkert.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Susanne Jansson