Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2013-11-28
Upplaga
1
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 9 mm
Vikt
168 g
SAB
Obq,361.26
ISBN
9789175175140

Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd

Häftad,  Svenska, 2013-11-28
182
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NAVIGATION I MÅNGFALDEN är en bok med berättelser från platser i världen där äventyret är en del av det dagliga arbetet. Vi får följa författarens omtumlande upplevelser varvade med djupborrande analyser. Han går omkring bland döda kroppar i Rwanda och reflekterar över ondskans problem. Han besöker det slutna Nordkorea och inser att brist på kulturkrockar leder till kulturell inavel. Vandringar i bergen i Nepal med mulåsnor och maoistrebeller inspirerar till att söka grunden för demokratin. I Sudans öken räddas han av ett «mirakel», vilket leder till funderingar kring tro och vetenskap. Boken utmynnar i en kraftfull appell för ett mer verklighetsförankrat bistånd till fattiga länder.

Erik Pleijel är civilingenjör och har sedan 1992 arbetat med vattenförsörjning i länder med konflikter, naturkatastrofer och fattigdom. I denna bok utvecklar han en jordnära livsfilosofi med rötter i både upplysningen och reformationen.

«Det är en vis man som skriver och hans visdom är ofta lätt att överföra på vardagslivet i Sverige.» Ur recension av Mikael Mogren i Kyrkans Tidning, 34-2014
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd
  2. +
  3. Du behöver inte förändra världen, men du kan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du behöver inte förändra världen, men du kan av Anne Louise Hübert (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Pleijel

  • Navigation i mångfalden

    Erik Pleijel

    NAVIGATION I MÅNGFALDEN är en bok med berättelser från platser i världen där äventyret är en del av det dagliga arbetet. Vi får följa författarens omtumlande upplevelser varvade med djupborrande analyser. Han går omkring bland döda kroppar i Rwand...