Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2013-11-28
Upplaga
1
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 9 mm
Vikt
168 g
SAB
Obq,361.26
ISBN
9789175175140
Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd (häftad)

Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd

Häftad Svenska, 2013-11-28
182
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
NAVIGATION I MÅNGFALDEN är en bok med berättelser från platser i världen där äventyret är en del av det dagliga arbetet. Vi får följa författarens omtumlande upplevelser varvade med djupborrande analyser. Han går omkring bland döda kroppar i Rwanda och reflekterar över ondskans problem. Han besöker det slutna Nordkorea och inser att brist på kulturkrockar leder till kulturell inavel. Vandringar i bergen i Nepal med mulåsnor och maoistrebeller inspirerar till att söka grunden för demokratin. I Sudans öken räddas han av ett «mirakel», vilket leder till funderingar kring tro och vetenskap. Boken utmynnar i en kraftfull appell för ett mer verklighetsförankrat bistånd till fattiga länder.

Erik Pleijel är civilingenjör och har sedan 1992 arbetat med vattenförsörjning i länder med konflikter, naturkatastrofer och fattigdom. I denna bok utvecklar han en jordnära livsfilosofi med rötter i både upplysningen och reformationen.

«Det är en vis man som skriver och hans visdom är ofta lätt att överföra på vardagslivet i Sverige.» Ur recension av Mikael Mogren i Kyrkans Tidning, 34-2014
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Navigation i mångfalden : en essä om äventyr, filosofi och bistånd
  2. +
  3. Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Templet i öknen : så köpte Qatar världens störs... av Olof Lundh (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Pleijel

  • Navigation i mångfalden

    Erik Pleijel

    NAVIGATION I MÅNGFALDEN är en bok med berättelser från platser i världen där äventyret är en del av det dagliga arbetet. Vi får följa författarens omtumlande upplevelser varvade med djupborrande analyser. Han går omkring bland döda kroppar i Rwand...