När hjärnan inte orkar : om hjärntrötthet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2014-03-27
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
152 g
SAB
Vef
ISBN
9789175175607
När hjärnan inte orkar : om hjärntrötthet (häftad)

När hjärnan inte orkar : om hjärntrötthet

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-03-27

Slutsåld

Dagens samhälle ställer höga krav på människors effektivitet, men vad händer när det inte längre fungerar?
Det som inte syns är svårt att förstå sig på. Men det kan ändå vara det osynliga som har störst betydelse för hur vardagen fungerar för den som haft en skallskada, stroke eller annan sjukdom som påverkar hjärnan.
I den här boken berättar vi om ett osynligt handikapp som är vanligt vid skada eller sjukdom i nervsystemet och som kan bli ett långvarigt problem - hjärntrötthet. Nu verkar behandlingsmöjligheter vara i sikte!

Birgitta Johansson är fil dr och specialist i neuropsykologi och Lars Rönnbäck är professor och överläkare i neurologi. Båda arbetar vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. De arbetar sedan flera år med att försöka klarlägga mekanismer bakom mental trötthet/hjärntrötthet efter skada eller sjukdom i nervsystemet, utveckla diagnostiska instrument och genomför behandlingsstudier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av När hjärnan inte orkar : om hjärntrötthet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen lätt förklaring av hjärntrötthet!
  karolina westin (Sangis), 17 januari 2019

  Önskar jag kunde ge denna till ALLA som drabbats av hjärntrötthet eller möter drabbade. Och absolut alla FK handläggare och politiker.

 2. Lekmannabegripligt om hjärntrötthet
  Anna-Lena Carlberg, 27 april 2018

  En ovanligt tydlig och lättläst bok om ett relativt outforskat fenomen. Saklig och relevant. Passar bra som första information till såväl drabbade som anhöriga.

 3. Insikt

  Äntligen har jag kunnat läsa om mig själv o fått en förklaring på varför min hjärna fungerar som den gör.

 4. Viktigt att känna till
  emoll11, 23 maj 2014

  I och med att jag arbetar med människor med förvärvad hjärnskada ger denna bok en mycket bra inblick i hur de, som ännu kan uttrycka sin upplevelse, känner sig och vilken problematik som finns i det för oss andra enkla vardagslivet. Rekommenderar denna bok!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna