En oväntad vändning : den hittills dolda sanningen om det som kallas "Mordet på Palme" (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
608
Utgivningsdatum
2017-03-01
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Illustratör/Fotograf
Jan Gissberg
Dimensioner
215 x 155 x 38 mm
Vikt
892 g
SAB
Oe
ISBN
9789175271569

En oväntad vändning : den hittills dolda sanningen om det som kallas "Mordet på Palme"

(55 röster)  |   Läs 35 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-01
423
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken "En Oväntad Vändning" ger en seriös faktagranskning och sammanställning av den forskning som bedrivits av palmeexperter och privatutredare, vilka i trettio år negligerats av offentligt och politiskt tillsatta utredare, kommissioner och åklagare.

Det viktigaste har gömts (sekretess), och myckt har glömts.

I boken lyfts i kapitel efter kapitel fram vad som utspelade sig året innan, under mordkvällen/natten och de närmast följande åren; med särskild tyngdpunkt på händelseförloppet under "mordnatten". Palmedramat får sin förklaring och lösning. Pusselbitarna kommer på plats och sammanfogas, lika oväntat som självklart. En obekväm sanning avslöjas. När Du läst boken kommer Du att förstå vad som hände, varför det hände och hur det gick till. En Oväntad Vändning...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En oväntad vändning : den hittills dolda sanningen om det som kallas "Mordet på Palme"
 2. +
 3. Ett lurat folk : teatermordet på Olof Palme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett lurat folk : teatermordet på Olof Palme av Claes Hedberg, Bo Hall (inbunden).

Köp båda 2 för 885 kr

Kundrecensioner

Det finns 35 recensioner av En oväntad vändning : den hittills dolda sanningen om det som kallas "Mordet på Palme". Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dags att öppna för de nedtystade
  Roland Sennerstam, 2 augusti 2020

  Efter Palmeutredningens slutrapport med utpekande av Skandiamannen, som rimlig mördare, bör de inte riktigt lyssnade på, få säga sitt, de som milt sagt varit trakasserade. Utpekandet av Skandiamannen blev inte väl mottaget bland de väletablerade, insatta och betrodda debattörerna. Vi kan nämna Inga-Britt Ahlenius, med stor meritlista och som medlem Palmegruppens Granskningskommission, tillika arbetat vid Finansdepartementet, Riksrevisionsverket och gjort revisionen i FN. Hon var stort besvike... Läs hela recensionen

 2. Intressant bok!
  O.B. Kant, 25 juni 2020

  När blir det dags för media att vakna och ifrågasätta
  etablissemanget. Sluta smutskasta de som letat fram fakta
  och människor som skräms till tystnad, varför????
  Hela obduktionsprotokollet, varför hemligstämpla det ?????
  Vilken sanning kommer då fram ????
  Finns det ingen mördare, varför då låsa in någon oskyldig,
  vilket man inte kunnat. Nu försöker man
  sätta dit en avliden person.
  Sanningen måste fram !!!

 3. Uppriktig källkritik
  Kjell Palmberg, 23 juni 2020

  Jag har läst Claes Hedbergs bok "En oväntad vändning" och samtidigt läst FUP av mordet på Olof Palme i sin helhet som släpptes 10 juni 2020 efter åklagarens beslut om att stänga fallet efter 34 år drygt. Jag var själv ute den natten 21 år ung den 28 feb 1986. Jag måste säga att Claes varit ambitiös och lagt ned mycket arbete och kommit med mycket fakta som de delar av svenska folket som läst boken annars kanske aldrig skulle få veta om de inte läst Hans Liljessons bok som har samma tes: d.v.s... Läs hela recensionen

 4. En riktig väckarklocka
  Renee, 22 juni 2020

  Som 28 årig trebarnsmor väckte min 4 årige son mig på sin födelsedag genom att ropa - mamma - Olof medde Palme är död. För mig är det fortfarande obegripligt hur min fyraåring kunde förstå hur viktig händelsen var. Själv har jag därefter aldrig fått ihop alla fragmenterade informationsförsök som etablerad media försett mig och svenska folket med. I början på 90-talet läste jag några privatspanares böcker men sedan tappade jag greppet.
  Av en slump stötte jag på boken En oväntad vändning i ... Läs hela recensionen

 5. Skakande sammanställning makten ej vill du läser!
  Henrik , 22 juni 2020

  Maxad bok med väldigt känslig information som kan skaka Sveriges grundvalar! Boken makten vägrar tala om eller ens nämna. Varför kan du fråga dig.

 6. Sverige skulle skaka i sina grundvalar!
  Conny Larsson, 22 juni 2020

  Så uttalade sig Holmer i sin bok om OP mordet. Claes Hedberg gör här räfs och rättarting med alla falsarier producerade av Palmeutredarna m.fl. Nogsamt går han igenom det hela på ett lättöverskådligt vis. Holmer har rätt. "Skaka" kan bytas ut mot " Jerikos murar faller" . Som GW och andra sagt så är Peterssons utredning rena skämtet. Hedberg påvisar en annan förståelse och lösning. Läs och förundras.

 7. Sanningar i ett skurksamhälle
  Arne Anka, 22 juni 2020

  En otroligt bra, välskriven och pedagogisk sammanställning av världens största och mest misskötta mordutredning.
  Uppfattningar är olika bland människor, men vi bör ställa oss frågan varför myndigheter o etablissemanget vill tysta ner och samtidigt acceptera hur utredningen har hanterats.
  Är det inte talande när media, myndigheter och ledande politiska personligheter samtliga accepterar Christer Petersons senaste modell för att Skandiamannen är den skyldiga och deras uppmaning är att ... Läs hela recensionen

 8. Väldigt intressant
  Fransson, 22 juni 2020

  Blev nyfiken på boken efter att ha sett intervju med Claes på Swebbtv och sedan en föreläsning med honom på youtube.

 9. Sanningen
  A.F, 22 juni 2020

  Väldigt detaljrik i sitt utpekande av situationer, vittnesberättelser och händelseförloppet av hur bortförandet av Palme gick till.
  Mörkläggningen och antal personer som fått sätta livet till för att dölja detta är horribelt. Som Hans Holmer sa " Om sanningen kommer fram kommer den skaka Sverige i dess grundvalar"
  Här är den!

 10. Sanningen måste fram
  Tony Roos, 21 juni 2020

  Claes Hedbergs bok är en ypperlig läsning för den som följt alla turer i utredningen av det s.k. Palmemordet. Här framkommer med all tydlighet att det inte handlar om ett mord utan att det hela är en rejäl blåsning iscensatt av det statsbärande partiet vid denna tidpunkt. Idag hade detta inte gått att göra men i mitten av 1980-talet ägde mer eller mindre sossarna de statliga verken och myndigheterna och kunde likt Stasi i Östtyskland tillsätta de tjänstemän man kunde lita på, t o m inom polis... Läs hela recensionen

 11. Logisk, välarbetad gedigen faktainsamling
  Elisabeth, 21 juni 2020

  Glömmer aldrig min och andras reaktion på morgonen dagen efter, när nyheterna rapporterar att statsministern gick på bio utan livvakter. Totalt omöjligt med tanke på hans framträdande i Lund med full bevakning och kontroller. När jag läst Claes Hedbergs bok med en logisk, saklig och outtröttlig bevisning förstår jag nu varför detta kunde hända.

 12. En komplett teori
  O Öhrling, 21 juni 2020

  Claes Hedberg har under många år gjort ett fantastiskt gediget arbete med att ge en högst möjlig beskrivning av hur mordet på Olof Palme kunde gått till. Helt klart överträffar åter verkligheten fiktionen och bäst av allt och det som gör honom högst trovärdig är att han ytterst begär en sanningskommission för att därmed få svart på vitt på hur saker och ting gått till - vi som nation har rätt att få veta sanningen. Boken rekommenderas å det varmaste.

 13. Hur är det möjligt?
  Hawk61, 29 mars 2020

  Har sett 2 st timslånga intervjuer med Claes Hedberg och kan inte annat än förundras. Hur kan han tro att det han har kokat ihop ens är möjligt? Min enda förklaring är att han suttit själv på kammaren i 18 000 timmar och fullständigt tappat kontrollen över vad han har skapat för scenario för hur Palme mördades. Han har i princip tagit varje konspiratorisk detalj ur de flesta spaningsuppslag och hypoteser som lyfts fram under 30 år och kokat ihop till en "sammanhängande" historia med ingen som... Läs hela recensionen

 14. Sanningen om "Palmemordet" sipprar fram...
  Mikael Andersson, 12 augusti 2019

  Efter att ha läst och lyssnat på många röster i detta ämne säger man Äntligen!!! när Claes Hedbergs bok kommer. Pusslet som Hedberg lägger av denna "episka" händelse i vårt land kommer att öppna dammluckor av sanning som vi lättlurade svenskar behöver i ett Sverige som vi numera inte känner igen. Vi emotser ett fortsatt pusslande av framsipprande faktauppgifter!

 15. Absolut mer trovärdig än Palmeutredningen!
  LW, 20 juni 2019

  Fantastisk bok! Men jag vill gärna att "natteknik" berättar hur mordet egentligen gick till? Vi andra är inte säkra på att vi vet sanningen.

 16. Högintressant!
  Claes Mauroy, 3 juni 2019

  Bör läsas av alla! Märkligt att inga tidningar eller radio tv "vågar" ta upp boken
  och dess innehåll. För sakligt och brännbart kanske?

 17. Medryckande
  Bosse, 24 maj 2019

  Fantastisk "fantasi", och lätt att ta till sig. Jag tillhör dom som inte tror på CP-teorin.
  Detta känns mer rimligt och spännande...

 18. ...och klockorna stannade.
  Natteknik, 17 maj 2019

  För det första...de kundbetyg som skrivits hittills kan inte vara annat än påhittade betyg, av författaren själv, eller hans bekanta.
  Den här boken är så infernaliskt dum, så klockorna stannar.
  Hedberg har knåpat ihop en drygt 600 sidor olidlig bok, där han samlar ihop
  så gott som alla gamla galna teorier om och runt palmemordet. Detta varvas med texter där författaren framhäver sig själv som sanningssägare och smått heroisk, samtidigt som han blir förföljd av bla. säpo pga det ha... Läs hela recensionen

 19. Sanningen eller mycket nära
  LGN, 8 maj 2019

  En fascinerande, tänkvärd men också en skrämmande bok som öppnar upp för tankar som är ovanliga för oss i Sverige. En bok som får allt schabbel och många minst sagt märkligheter kring mordet på Palme att ändå passa väldigt väl in i pusslet.

 20. Den stora bluffen!
  Michael L., 1 maj 2019

  Fascinerande! Boken ger ett helt nytt och direkt oväntat perspektiv på ett händelseförlopp som år ut och år in fortfarande är centralt för Sverige i modern tid...

 21. Får vi den verkliga sanningen 2050?
  HansL, 26 januari 2019

  När jag läser boken som i detalj berättar om natten, och alla officiella tidsangivelser och av myndigheter friserade, då Palme dog, så öppnar sig en helt annan verklighet. Att läsa boken visar bara hur Socialdemokraterna styrt oss med sin sanning och fortsatt även efter Palme dog. Man vågar knappt återge vad man läser, med risk att bli kallad en massa fula saker. Vi vet ju vad som hände, det har ju sagts från trovärdiga människor. När man läser boken, undrar jag vem som är mest trovärdig. Den... Läs hela recensionen

 22. En annan verklighet!
  Intressant, 27 december 2018

  I boken refereras till reella turer och detaljer som här i boken läggs
  ihop och bildar en helt annan helhetsbild än den officiella !!
  Värt poängtera!
  Det är alltså observera INTE en bok, om någon på förhand skulle tro det,
  utan att ha läst boken, bara skulle innehålla massa allmänt ostyrkt tyckande,
  för det är referenserna till verkligheten
  som skapar en högst märklig bild av mordet !
  Uppfattningen av Palmemordet blir efter man läst boken helt annat!
  Man f... Läs hela recensionen

 23. En sann ögonöppnare
  Sanningen ska segra, 22 november 2018

  Vid första anblicken tror man att En oväntad vändning är en satir. Men så är inte fallet. Istället är den en av de mest omskakande böcker som gjorts om Palmemordet. Den tes som Claes Hedberg skriver om är så häpnadsväckande men ändå fullt logisk. När världen en vacker dag kommer ge Claes Hedberg rätt kommer Palmemordet framstå som en av de mest spektakulära händelsen i världshistorien. Boken är lättläst och välskriven och den ger en bra överblick över de teorier som finns. Jag ser denna bok s... Läs hela recensionen

 24. Varför lösningen är så långt bort!
  Silver brillan, 5 november 2018

  Har man läst boken förstås varför lösningen på Palme mordet är så svår.Det är många mörka krafter som inte vill att sanningen skall komma fram Det visarbla..vad skett i Palme utredningen där det finns miljontals protokoll som verkar vara operation att vilseleda allmänheten ,istället
  för att vilka lösa gåtan .

 25. Den mest kompletta överblicken! Enastående!
  Daniel Svensson, 27 september 2018

  Fantastisk sammanställning av Claes Hedberg. Jag hade läst 6 böcker om Palmemordet innan och Hedberg har lyckats extrahera allt väsentligt. Innehåller inte bara en teori utan tar upp alla spår och alla oegentligheter ikring "mordet". Även Hans Liljesons väl underbyggda teori om att paret Palme byttes ut
  utanför Skandiahuset, att detta var ett iscensatt skenmord, att Palme fördes ut ur landet via Dala Airport till Frankrike. Boken är på 600 sidor och har digert med referenser och citat int... Läs hela recensionen

 26. ett teatermord
  Jan-Åke Jönsson, 20 oktober 2017

  Claes Hedberg har med sin bok "En oväntad vändning" och alla gedigna källor lyckats blottlägga de otaliga felaktigheter och lögner i den officiella beskrivningen av vad som hände den 28 februari 1986. Han citerar och sätter tidigare betydelsefulla Palme"mord"sböcker i sitt rätta perspektiv. Han kommer i sin bevisning väldigt nära vad jag tror är det som faktiskt hände - att det var ett teatermord - att Palme med sin sjukdom levde i ytterligare några år i andra länder. Däremot har minst ett 4... Läs hela recensionen

 27. Kanske inte helt oväntat... ändå...
  Arne Nestius, 10 oktober 2017

  Innan Palme mördades, ansåg jag att är det någon svensk politiker som mördas, så är det Palme.
  Jag minns att han var mycket deprimerad det sista året - och jag reagerade på att ingen verkade särskilt bedrövad dagarna efter mordet.
  Efter ett par dagar sade jag att "det känns som om partiet ligger bakom - eller storfinansen - eller båda tillsammans...?"

  Här får Du ALLA svar.
  Ja läs så får Du veta hur det var... Oväntad vändning är ordet!

 28. En oerhört välskriven bok som jag rekommenderar.
  conny Larsson, 6 september 2017

  Då jag själv varit en del av hela Palmeutredningen och kunnat följa den mörkning som Palmeutredarna belagt hela utredningen av Palmemordet med känns det oerhört befriande att läsa Claes Hedbergs väldokumenterade bok "En oväntad vändning". Bit för bit lägger han pusslet baserad på fakta och mörkade omständigheter fram till det som kom att bli bokens titel. För läsaren blir det en spännande och chockerande upplevelse som ändar upp i rättssamhället totala korruption där det inte drar sig för att... Läs hela recensionen

 29. En synnerligen oväntad vändning.
  Lennart Wrigholm, 5 juli 2017

  Mordet på Olof Palme är fortfarande ett öppet sår hos delar av Sveriges befolkning. Den andra delen ser förmodligen mordet lika aktuellt som när skottet vilket dödade Karl XII föll vid Fredrikstens Fästning i Norge 1718. Tiden rullar ju obarmhärtigt vidare. Men författarteamet till den här boken har onekligen forskat sig fram till en mycket överraskande lösning på detta drama. Mycket mera trovärdig än det mesta andra som kommit fram i fallet genom åren. Den totala tystnaden i media om denna b... Läs hela recensionen

 30. Chockerande...
  VH, 27 juni 2017

  Första tanken är att det är för otroligt för att vara sant. Men ju mer detaljer som presenteras faller pusselbitarna på plats. Mycket spännande läsning där mycket omsorg lagts på att hitta de fakta som lett till en oväntad vändning av Palmemordet.

 31. Ett standardverk
  Ugglan, 25 juni 2017

  Boken En Oväntad Vändning är ett utmärkt exempel på en kritisk spaning och sammanställning av olika mycket seriösa forskningsresultat som framkommit under de senaste dryga 30 åren av det som hände den 28 februari 1986 vid Dekorimahörnan, nämligen det s k mordet på statsminister Olof Palme.
  En Oväntad Vändning visar med skarp analys och noggrann akribi vad som skulle kunna kallas ett skickligt iscensatt "teatermord".
  Boken visar på alla felaktigheter, all mörkläggning och alla polisiä... Läs hela recensionen

 32. "Palmemordet"
  Smålänningen, 22 juni 2017

  Den här boken ger svaret på frågan varför Palmemordet aldrig kommer att lösas!

  Denna måste bara läsas, av alla svenskar.

 33. Spännande kriminalroman byggd på konkret fakta.
  Läsaren, 21 juni 2017

  Ingvar Carlsson med partitoppen beslöt att iscensätta ett teatermord i hörnet Sveavägen/Tunnelgatan. De beslöt också att detta mord inte skulle lösas och tillsatte därför Hans Holmér som spaningsledare.

  Under 30 år har Palmegruppen misslyckats att lösa mordet. De enda som gjort framsteg är privatspanarna: journalister, tv-producenter, författare och allmänhet. Dessa har haft mycket svårt att få kontakt med åklagare och poliser. När det närmat sig något kritiskt har de blivit förföljd... Läs hela recensionen

 34. Suverän
  Klas Göran Henriksson (Linköping), 12 juni 2017

  Oerhört intressant. Mycket bra sammanfattning av allt som skrivits om mordet. Borde kunna bli en framgångsrik film i rätta händer.

 35. En chockerande vändning
  Pia, 2 april 2017

  Den oväntade vändning som Claes Hedberg berättar om i sin bok En oväntad vändning - Århundradets brott är inte bara oväntad, den är otrolig, den är till och med chockerande. Den vänder upp och ner på svensk historieskrivning för de senaste 30 åren. Författaren använder mycket övertygade, mycket detaljerade och bevisbara fakta, såsom klockslag, vittnens iakttagelser, polisers berättelser med mycket mera, för att få oss läsare att inse att statsminister Olof Palme aldrig blev mördad den där kvä... Läs hela recensionen

Visa alla 35 recensioner

Fler böcker av Claes Hedberg

 • Ett lurat folk : teatermordet på Olof Palme

  Claes Hedberg, Bo Hall

  "Ett lurat folk - Teatermordet på Olof Palme" är en fortsättning på Claes Hedbergs bok "En oväntad vändning" som utkom 2017. Här redovisas hur och varför svenska folket har förts bakom ljuset gällande mordet på Olof Palme. I bo...