Mordet på Orientexpressen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2014-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Murder on the Orient Express
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
197 x 140 x 25 mm
Vikt
405 g
SAB
Hce
ISBN
9789175470900
Mordet på Orientexpressen (inbunden)

Mordet på Orientexpressen

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-01
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mordet på Orientexpressen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
EN RYSK PRINSESSA, EN UNGERSK GREVE OCH EN SVENSK SKÖNHET

I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från Istanbul till Calais. För en av tågets passagerare ska resan bli den sista. När tåget fastnar i en snöstorm i bergen på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Ombord i den luxuösa förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer men också Hercule Poirot.

Mordet på Orientexpressen utkom år 1934 och översattes omedelbart till svenska. Flera generationer och en ny världskarta senare är Agatha Christies mästerligt komponerade intrig lika fascinerande. Skuld, rädsla och hämnd är universella teman som fortsätter att beröra människan.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mordet på Orientexpressen
 2. +
 3. Döden på Nilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden på Nilen av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mordet på Orientexpressen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyöversatt Orientexpress

  Handlingen är ju naturligtvis den klassiska. Enligt baksidan på boken är den moderniserad utan att böckerna har förlorat en språkligförankring till den tid då den skrevs!!!!! Alla engelskans you är översatta med DU!!! Inte tror jag att folk sa Du till varandra 1934. Eller ? Speciellt inte att en fransk detektiv tilltalade en furstinna med titel och Du. Jag tyckte att den var fruktansvärd att läsa. Hela innehållet förändrades med den översättningen. Hoppas att den kommer i en annan översättning, som är möjlig att läsa och njuta av.

 2. Kvalité förstås
  Anders Linderoth, 13 november 2014

  Min fru slukade den girigt. Hon hade kommit hem från det hotell i Istanbul där Agatha Christie skrev den. Hon är deckarentusiast.

 3. Underbar klassiker i nyöversättning
  Josefin, 2 oktober 2014

  Jättevackert omslag och med en bra nyöversättning. Kul att läsa Agatha Christie igen och fin att ha i bokhyllan. Rekommenderas!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie