Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Kunskapshuset Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
371 g
SAB
Lz Engström, Linnéa
ISBN
9789175575209
Tillsammans var vi oslagbara (inbunden)

Tillsammans var vi oslagbara

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-21
139 219 Du sparar 80 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En pappa utesluts ur Jehovas vittnen. Familj, vänner och sammanhang försvinner över en natt. Trettio år senare tvingas en dotter bort från sin plats i EU-parlamentet under förödmjukande omständigheter. Situationen påminner om pappans. Minnen som länge tryckts undan kommer tillbaka, och många frågor och tankar väcks. Vad har en frireligiös sekt gemensamt med ett modernt politiskt parti?

Linnéa Engströms berättelse handlar om de egna erfarenheterna från tiden som miljöpartistisk EU-parlamentariker varvat med hennes pappa Dans resa från lovande ung förmåga som frikyrkopastor till katastrofen som följde på ett plötsligt insjuknande i psykos.

Tillsammans var vi oslagbara ger läsaren unik inblick bakom kulisserna i svensk och europeisk politik. Men det är också en högst personlig berättelse om en individ som upplever svek och orättvis behandling.

Linnéa Engström föddes 1981 i Uppsala och bor i dag i Bromma. Tidigare har hon även bott i Ryssland. Hon arbetar som chef på en miljömärkning. Linnéa har en bakgrund som politiker inom Miljöpartiet, bland annat som jämställdhetsamordnare i partikansliet och som ledamot i EU-parlamentet åren 2014-2019. På fritiden ägnar hon sig gärna åt karate, matlagning och snorkling. Hon debuterade som författare 2013 med Klimatfeminism och 2017 släppte hon även Queen-fish - recept för en hållbar framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillsammans var vi oslagbara
 2. +
 3. Den förbannade optimisten Ernst Wigforss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förbannade optimisten Ernst Wigforss av Henrik Arnstad (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tillsammans var vi oslagbara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och läsvärd bok!
  ElinsBokhylla , 4 februari 2022

  Linnéa Engström är en väldigt intressant person och det märks att hon har väldigt mycket kunskap inom miljöfrågor, jämställdhetsfrågor och även kunskap inom politiken. Eftersom hon sitter på så mycket kunskap så är det en väldigt tung bok att läsa, inte bara för att det är mycket prat om politik men också för det liv som Linnéa Engström fick gå igenom under tiden som hon arbetade som EU-parlamentariker.

  Även om jag tycker att politik i sig kan vara intressant så upplever jag att det... Läs hela recensionen

 2. Om tystnadskulturer
  Irene Kolare, 31 januari 2022

  Tillsammans var vi oslagbara ger läsare en inblick i hur det är att vara aktiv medlem i ett politiskt parti. Efter en väl genomförd mandatperiod som EU-parlamentariker får Linnéa Engström inga nya uppdrag av partiet. Linnéa jämför upplevelsen med sin egen erfarenhet som barn av hur pappan blev utesluten ur Jehovas vittnen. Författaren förmedlar hur förödande osynliggörande en uteslutning kan vara. Det är begripliga jämförelser som bär berättelsen.

  Det är smärtsamt att gå igenom det s... Läs hela recensionen

 3. Spretigt
  jonssonsbookworld.blogg.se, 16 januari 2022

  På ett sätt känns det som att jag läser en spänningsroman, det är svårt att tänka sig att det har kunnat gå till såhär på riktigt och det är spännande till en början. Jag uppskattar också att få lära mig mer om hur det går till i politiken, jag är annars inte alls så intresserad men det är kul att få en inblick i hur det fungerar rent praktiskt. Däremot kan jag inte undgå att se hur rörigt boken är skriven, ena stunden är det fokus på hennes liv och upplevelser och den andra stunden är det ba... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Linnéa Engström

 • Klimatfeminism

  Linnéa Engström

  Klimatfrågan är den allt omfattande globala orättvisan för nuvarande och framtida generationer och en av de största utmaningarna från ett mänskligt rättighetsperspektiv, eftersom den har bäring på så många aspekter av vårt ekonomiska och sociala l...

 • Climate feminism

  Linnéa Engström

  The climate issue is an all-encompassing global injustice for present and future generations. The climate challenge is one of the biggest challenges from a human rights perspective, as it is linked to so many aspects of our economic and social lif...