Lappin och Lapinova (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
17
Utgivningsdatum
2016-05-04
Förlag
Novellix
Översättare
Alva Dahl
Originaltitel
Lappin and Lapinova
Medarbetare
Ekström, Jennie (form)
Dimensioner
148 x 109 x 3 mm
Vikt
32 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175891286
Lappin och Lapinova (häftad)

Lappin och Lapinova

Häftad,  Svenska, 2016-05-04
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Rosalind och Ernest Thorburn har gift sig i London under pompa och ståt. Men Rosalind har svårt att vänja sig vid sitt nya liv som mrs Thorburn. Så en dag på smekmånaden drar hon in sin nyblivne make i en lek dem emellan i sin inre fantasivärld blir han Kung Lappin och hon Drottning Lapinova. Väl hemma fortsätter Rosalind att bygga upp deras hemlighet och skådespelet blir ett skydd mot de krav som Ernest välbärgade familj ställer. Men medan hon blir alltmer beroende av spelets existens, blir Ernest alltmer förargad.

Lappin och Lapinova är en berättelse om att överleva ett äktenskap utan att förlora sig själv. Novellen är en fascinerande skildring av den brittiska societeten och dess livsvillkor, skriven av en av 1900-talets viktigaste engelskspråkiga författare, Virginia Woolf. Berättelsen publicerades första gången 1938 och återfinns här på svenska i nyöversättning av Alva Dahl.

Lappin och Lapinova är Novellix nr 80. Novellix ger ut noveller i fickformat; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Virginia Woolf