Efter balen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
21
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Alan Asaid
Originaltitel
Posle bala
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
15 x 105 x 5 mm
Vikt
31 g
SAB
Hce
ISBN
9789175892436
Efter balen (häftad)

Efter balen

Häftad Svenska, 2017-11-16
45
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Novellen Efter balen har beröringspunkter med flera av den ryska författargiganten Lev Tolstojs mest kända verk, däribland Krig och fred och Anna Karenina. Också detta är en berättelse om Ryssland, om kärlek och ytterst om människans natur.
Efter balen var avsedd som en protest mot mänsklig råhet och grymhet och från början tänkt att publiceras i en bok till hjälp för de judar som drabbats av pogromen i Chisinau 1903. Men Tolstoj hann inte färdigt i tid och novellen kom att tryckas först 1911, året efter hans bortgång.

Efter supén dansade vi den utlovade kadriljen och trots att jag var, som det då kändes, oändligt lycklig, så växte min lycka bara mer och mer. Vi sa inte ett ord om kärlek. Jag frågade varken henne eller ens mig själv huruvida hon älskade mig. För mig var det tillräckligt att jag älskade henne. Och jag fruktade bara en sak: att något skulle skämma min lycka.

Lev Tolstoj (1829-1910) är en av den ryska litteraturens giganter med framgångsrika verk såsom den episka romanen Krig och fred (publicerad mellan 1865 och 1869) och Anna Karenina (i svensk översättning 1885). Tolstoj var även en framstående novellist och det finns ett dussintal noveller publicerade. Novellix ger nu ut Efter balen i nyöversättning av Alan Asaid.

Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Efter balen
  2. +
  3. Arvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arvet av Virginia Woolf (häftad).

Köp båda 2 för 99 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lev Tolstoj