Fågelfångarens son (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2018-10-05
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176299760
Fågelfångarens son (e-bok)

Fågelfångarens son E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-10-05

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.

En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt ... Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit ...

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fågelfångarens son. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Besviken
    Lenah, 3 december 2020

    Valde den här boken för att jag är intresserad av att läsa om miljöer man inte läser om så ofta. Även det historiska perspektivet intresserar mig. Men boken verkade slarvigt skriven, utan att författaren brytt sig om att göra någon research. Han ville bara berätta en story och så kryddade han den med lite krimskrams. Färöarna fick man inte veta så mycket om och det historiska var okunnigt. Bland det första jag reagerade för var grammofonmusiken. Grammofonen var knappt uppfunnen och det är kna... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner