Kungens fånge (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Röd drottning (del 3)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
511
Utgivningsdatum
2017-08-15
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
King's Cage (Red Queen #3)
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 150 x 35 mm
Vikt
700 g
SAB
uHce
ISBN
9789176457511

Kungens fånge

(19 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-15
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tredje boken i Röd drottning-trilogin

I tredje delen av Victoria Aveyards Röd drottning-serie prövas lojaliteter på alla sidor. Mare Barrow är fånge, maktlös utan sin blixtförmåga, hemsökt av de förödande misstag hon begått. Hon lever på nåder av den förrädiske unge man som hon en gång älskade, Maven Calore. Numera är han kung, och han fortsätter att väva sin döda mors nät för att behålla kontrollen över sitt rike - och över sin fånge. Samtidigt fortsätter Mares gäng av blandblodiga och röda att organisera sig, träna och expandera.
De förbereder sig för krig. Och Cal, prinsen som befinner sig i exil och har sitt eget romantiska intresse av Mare, är beredd att göra allt för att få henne tillbaka. När blod ställs mot blod, förmåga mot förmåga, finns det kanske inte någon kvar som kan släcka elden - och Norta, så som Mare känner det, riskerar att förtäras...
I svensk översättning av Katarina Falk.

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA, och ägnade en stor del av sin uppväxt åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Hennes debutroman Röd drottning gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Kungens fånge är den tredje boken i Röd drottning-serien.

»Röd drottning är en suverän början på en ny serie.« | The Guardian

»Var jag helt uppslukad av boken? Ja. Kunde jag lägga ifrån mig den när jag väl började läsa? Nej.« Betyg: 10 av 10. | Min Fantasyvärld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kungens fånge
 2. +
 3. Krigsstorm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krigsstorm av Victoria Aveyard (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Kungens fånge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar den!
  Redqueen, 9 maj 2022

  Den var superbra! Jag gillar att man nu också får följa olika personer och inte bara Mare. Romantiken i boken sviker inte heller.

 2. Har allt!
  Caroline G, 28 februari 2022

  Jättebra!!! tycker min dotter Kerstin 11 år.
  Den har allt man vill ha, både verklig och fantasi. Spännande.
  När man tror att det inte finns något mer, kommer det ännu mer!

 3. Svagaste boken i serien
  Sara , 2 juni 2021

  För mig är detta den svagaste boken i serien vilket gjorde att det tog ett tag innan jag orkade ta mig an den sista boken efter denna. Jag kände att den övervallades av platser, karaktärer och händelser och det blev helt enkelt lite för mycket och tyvärr även lite tradigt i vissa passager. Med det sagt är det verkligen ingen dålig bok i sig (men svag i jämförelse med de andra tre) och om man precis som jag förälskat sig i världen och karaktärerna är den fullt läsvärd.

 4. Otroligt seg
  Tove, 30 maj 2021

  Personligen tyckte jag att boken var mycket seg. Boken hade inte heller behövt vara så lång som den var. Det förekom mycket onödiga delar som inte tillförde i berättelsen.

 5. Spoilervarning!
  @r.norrby, 26 april 2018

  Den överglänser totalt Glassvärdet, men Röd drottning är fortfarande bäst. Vi får höra berättelsen ur olika vinklar, det rycker åt alla håll och kanter i Blodsvärnet och Maven har fortfarande några knep kvar. Mitt absoluta favoritavsnitt är Evangeline: det förklarar allt hon har gjort och man ser henne i ett helt nytt perspektiv. ÄLSKAT!!!

  Blåser det upp till storm? War Storm kommer ut på svenska i ÅR! jag står först i kö!

 6. Den bäst boken i serien!
  Bookish Girl, 3 december 2017

  Jag älskar verkligen denna bok om man jämför med de tidigare böckerna i denna serie. Eftersom det är drama mellan karaktärerna vilket jag gillar gör detta att boken blir 1000 gånger bättre. Trodde först att det var en trilogi och var då ganska besviken på slutet men läste sedan att det kommer komma ut en fjärde bok 2018. På engelska heter den "War Storm" vilket låter spännande. Kan inte vänta tills den översätts till svenska! Rekommenderar verkligen denna bok och serie om du gillar kungligheter och drama med en dystopisk touch över det hela!

 7. DET FINNS EN FJÄRDE BOK!!???
  Jow jow, 21 september 2017

  Asså åhhh, mycket bra slut och fick reda på att det kommer en fjärde bok år 2018? Även om den inte skulle komma så var slutet bra! Läs den!!!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Victoria Aveyard