Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-05-15
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
217 x 142 x 28 mm
Vikt
497 g
SAB
Uh
ISBN
9789177750871
Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten (inbunden)

Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-15
219
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det är svårt att inte bli starkt berörd av 'Åtta steg mot avgrunden' " Therese Uddenfeldt, Expressen

Vad väntar oss när klimatet allt mer kollapsar? Hur illa ute är vi egentligen? Vad är det för hemskt som ruvar vid århundradets slut? I boken Åtta steg mot avgrunden ger sig en av Aftonbladets främsta klimatjournalister in på en resa mot mörkrets hjärta för att ge svar på dessa ödesfrågor.

I åtta delar, en för varje årtionde, beskriver han med hjälp av en stor mängd vetenskapliga rapporter och intervjuer med forskare vad som kommer att hända med jorden och dess invånare under detta århundrade.

Resultaten han kommer fram till är både förbluffande och skrämmande: Förutom allt det där vi redan anar och känner till, som stormar, värmeböljor och havsnivåhöjning, lurar ett stort antal okända faror, av en magnitud som vi knappt kan föreställa oss i framtiden.

I långsam, men stadig takt, närmar vi oss avgrunden. Till slut kan de yttre hoten sätta hela vår överlevnad på spel. Men den största grymheten av dem alla kan mycket väl komma inifrån oss människor själva.

Men det är också en berättelse om tornseglarna, denna fantastiska fågel, och dess flykt i sommarnatten. Och en fruktansvärd händelse en varm kväll i augusti.

"Till och med för den som är van vid den klimatkatastrofiska genren är det brutal läsning" Björn Wiman, DN

"Materialet är visserligen så starkt och pulshöjande att boken kunde vara skriven på byråkratisvenska och ändå kännas medryckande" Daniel Åberg, Västerbottens-Kuriren

"Som att bli överkörd av en bulldozer" Nina Björk, Aftonbladet

"En spännande, lärorik och tänkvärd bok. Ett mycket fint språk" Ulf Karlström, BTJ

"Att läsa en så dyster bok borde vara deprimerande, men det känns faktiskt lite befriande på samma gång" Marit Furn, Svenska Dagbladet

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten
 2. +
 3. Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land från norr till söder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land ... av Erika Bjerström (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Åtta steg mot avgrunden : vårt framtida liv på planeten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd och omskakande bok om människan framtid
  Rolf, 30 april 2021

  När man börjat läsa den, är det svårt att lägga den ifrån sig.

  Barn som föds idag antas bli hundra år, och hur ser då världen ut är 2121?

 2. En gripande bok
  Anders Nilsson, 18 januari 2021

  En bok som man har svårt att lägga ifrån sig när man börjat läsa. Den är tankeväckande, fängslande, gripande och kunskapsspäckad, men inte rolig. Man ställs inför tillvarons allvarligaste frågor. Frågor som rör klimatkrisen och hur vi bör förhålla oss till den och samtidigt hur svårt vi människor har att genomföra livsstilsändringar som krävs för att kommande generationer skall få en dräglig tillvaro. Många borde läsa denna tankeväckande bok.

 3. Mardrömslik framtidsbeskrivning
  Hanna, 9 november 2020

  Som en skräckroman - fast på riktigt. Författaren visar utan förskönande omskrivningar vad som kan hända våra efterlevande i en planet som spårat ur. Han är inte den ende som gjort en sådan här beskrivning, men befriande att någon gör det i en svensk kontext. Hans styrka och svaghet är att han är kvällstidningsjournalist: han går rakt på, är personnära och enkel. Men samtidigt tullar han på verklighetsbeskrivningen, det FINNS forskare som ger andra perspektiv. Tittar man på källhänvisningen ä... Läs hela recensionen

 4. Rena rama sanningen.
  Olle S., 15 september 2020

  Äntligen någon som vågar visa på hur illa det ligger till med vårt klimat. Allt beror på människan, Den art som inte passar in i systemet och därför kommer att försvinna. Våra Miljökämpar vet säkert att "det är kört" men håller inne med fakta. Dom låter mänskligheten köra sina samhällssystem in i kaklet.
  Boken innehåller massor med data, siffror m m vad gäller miljöförhållanden. Det är inte fel att "gå tillbaks" och läsa en gång till.
  Läs denna bok och få en tankeställare!

 5. Den här boken borde läsas av alla
  Angelica Äng, 2 juni 2020

  Så angeläget ämne. Klimatkrisen angår oss alla. Vi behöver alla förstå vilka utmaningar som ligger framför oss. Läs den här boken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jonathan Jeppsson

 • Åtta steg mot avgrunden

  Jonathan Jeppsson

  Vad väntar oss när klimatet allt mer kollapsar? Hur illa ute är vi egentligen? Vad är det för hemskt som ruvar vid århundradets slut? I boken Åtta steg mot avgrunden ger sig en av Aftonbladets främsta klimatjournalister in på en resa mot mörkrets ...